UPSC_Exams > UPSC_Indian_Engineering_Services_Answer > UPSC_IES_Question_paper_with_answer_key
ENGLISH > SENTENCE_IMPORVEMENT
1) Your son has become much taller since I saw him last
A) beenB) grown
C) shownD) No improvement
View AnswerDiscuss on this
Answer : grown


ENGLISH > SENTENCE_IMPORVEMENT
2) She asked him if it was going to rain then
A) was itB) whether was it
C) it wasD) No improvement
View AnswerDiscuss on this
Answer : No improvement


ENGLISH > SENTENCE_IMPORVEMENT
3) She told the children not to stop the work
A) not stoppingB) don't stop
C) not stopping ofD) No improvement
View AnswerDiscuss on this
Answer : No improvement


ENGLISH > SENTENCE_IMPORVEMENT
4) He is smoking ever since the party started
A) has smokedB) has been smoking
C) smokedD) No improvement
View AnswerDiscuss on this
Answer : has been smoking


ENGLISH > SENTENCE_IMPORVEMENT
5) The torture of old custom can be seen the dowry system, which people even now can't afford to reject
A) tyrannyB) cruelty
C) cruelnessD) No improvement
View AnswerDiscuss on this
Answer : cruelty


ENGLISH > SENTENCE_IMPORVEMENT
6) Have you forgotten or can you remind what he said
A) recallB) think
C) rememberD) No improvement
View AnswerDiscuss on this
Answer : remember


ENGLISH > SENTENCE_IMPORVEMENT
7) The students are how busy to prepare for their examination
A) preparingB) prepared
C) having preparedD) No improvement
View AnswerDiscuss on this
Answer : preparing


ENGLISH > SENTENCE_IMPORVEMENT
8) Man is the more restless and energetic of all living creatures.
A) most restlessB) more restless
C) the most restlessD) No improvement
View AnswerDiscuss on this
Answer : the most restless


ENGLISH > SENTENCE_IMPORVEMENT
9) I am so tired that I cannot work any more.
A) tooB) very
C) muchD) No improvement
View AnswerDiscuss on this
Answer : No improvement


ENGLISH > REARRANGE
10) S1 : It was said that the eclipse of the Sun would be visible from Benaras
S2 : The spectacle was vastly more extraordinary
P : For it was not to look at the moon's silhouette that we had rowed out that morning on the Ganges: it was to look at the Hindus looking at it
Q : Not that we minded
R : But it needed more than smoked glass to see it; the eye of faith was also indispensable and that, alas, we did not possess
S : Partial to the point of being nonexistent, the eclipse remained, for us at least, unseen
The proper sequence should be :
A) RSQP
B) PQSR
C) PSQR
D) SQRP
View AnswerDiscuss on this
Answer : PSQR