TNPSC_EXAMS > VAO_EXAM > VAO_QUESTION_PAPER_WITH_ANSWER_KEY_2014
ENGLISH > POEM
1) Which of these title is a poem
A) When Carastrophe StrikesB) Bon Voyage
C) The man he killedD) A Golden Path
View AnswerDiscuss on this
Answer : The man he killed


ENGLISH > POEM
2) Match the following poetic lines under Column A with the relevant titles under Column B and select the correct answer :
1) A bird has feathers, it is true -  With A friend
2) Save the sad story of your misery -  The Flying Wonder
3) And share my umbrella in the rain -  The Apology
4) I go to the God of wood -  ToIndia-My Native Land
A) 2 4 3 1B) 2 4 1 3
C) 1 2 3 4D) 2 3 4 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 4 1 3


ENGLISH > POEM
3) Pick out the poetic line which is not written by Walt Whitman
A) Walk the deck my captain liesB) Till the bridge you will need br form'd
C) Ready to run to hiding newD) Rise up for you the flag is flung
View AnswerDiscuss on this
Answer : Ready to run to hiding new


ENGLISH > POEM
4) Match the characters under A with the relevant Titles under Column B and select the correct code
1) Monsieur -  The Necklace
2) Framton Nuttel -  Two Friends
3) Mme. Forestier -  How The Camel Got Its Hump
4) Djinn -  The Open Window
A) 4 2 1 3B) 2 4 1 3
C) 2 4 3 1D) 4 2 3 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 4 1 3


ENGLISH > POEM
5) Match the following poetic lines under Column A with the relevant title under Column B and select the correct code
1) And stopped and drank a little more -  O Captain! My Captain!
2) And the world will be God in Man -  The cry of the children
3) Fallen cold and dead -  Snake
4) And the walls trun in their places -  English words
A) 3 4 2 1B) 4 3 1 2
C) 3 4 1 2D) 4 3 2 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 4 1 2


ENGLISH > GENERAL
6) Fill in the blanks crossing the correct option : The animal that is not mentioned in the story "How The Camel Got Its Hump" is
A) DogB) Ox
C) CatD) Horse
View AnswerDiscuss on this
Answer : Cat


ENGLISH > GENERAL
7) This was the most unkindest cut of all. Identify the speaker
A) Mark AntonyB) Brutus
C) CassiusD) Calphurnia
View AnswerDiscuss on this
Answer : Mark Antony


ENGLISH > POEM
8) Match the lines under Column A with poets under Column B and select the correct option from the codes given below
1) In a wonderland they lie -  H.W.Longfellow
2) There's something for all of us here -  Thomas Hardy
3) Yes quaint and curious war is -  Douglas Malloch
4) Not enjoyment and not sorrow -  Lewis Carroll
A) 4 3 1 2B) 3 4 2 1
C) 4 3 2 1D) 2 4 1 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 4 3 2 1


ENGLISH > POEM
9) Match the lines under Column A with the poets under Column B
1) For learning how to ruls the air -  Lewis Carroll
2) Athwart Time's dark resistless stream -  Stephen Vincent Benet
3) If you can't be a sun, be a star -  Walt Whitman
4) But I, With mournful tread -  Douglas Malloch
A) 4 2 1 3B) 3 2 1 4
C) 2 4 1 3D) 2 1 4 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 1 4 3


ENGLISH > POEM
10) Which of the following is ont a poem
A) Be The BestB) O Captain! My Captain
C) Is Life, But a Dream?D) Two Friends
View AnswerDiscuss on this
Answer : Two Friends