TNPSC_EXAMS > VAO_EXAM > VAO_QUESTION_PAPER_WITH_ANSWER_KEY_2014
ENGLISH > GENERAL
1) Identify the poetic line that differs in figure of speech, from the other lines.
A) In the world's borad field of battleB) Writhed like lightning and was gone
C) As humble plants by country hedgerows growingD) In solitary confinement as complete as any goal
View AnswerDiscuss on this
Answer : In the world's borad field of battle


ENGLISH > GENERAL
2) With the teacups circling round me like the planets round the sun. Why are the teacups circling?
A) Because of heavy gravitational forceB) Because of lack of gravitational force
C) Because the speaker is dancing in circlesD) Because the teacups fell off the hand
View AnswerDiscuss on this
Answer : Because of lack of gravitational force


ENGLISH > POEM
3) Love's not Time's fool, thought rosy lips and cheecks Within his bending sickle's compass come: In which poem do these lines occur
A) Is life, But a DreamB) Be The Best
C) O Captain! My CaptainD) Sonnet No. 116
View AnswerDiscuss on this
Answer : Sonnet No. 116


ENGLISH > POEM
4) In which poem do the following lines occur? There's somthing for all of us here. There's big work to do and there's lesser to do
A) Travel PlantB) Be The Best
C) No Men Are ForeignD) Manliness
View AnswerDiscuss on this
Answer : Be The Best


ENGLISH > GENERAL
5) He knows what rules are necessary and the rules are made to be enforced. It would be wrong of me to override his rules and decisions of this kind. Who does "Me" refer to in the lesson "The One Minute Apology"?
A) The ColonelB) Edwin Stanton
C) Abraham LincolnD) Scott
View AnswerDiscuss on this
Answer : Abraham Lincoln


ENGLISH > GENERAL
6) Match the title with lines :
1) Piano -  We heard,we knew we heard the brook
2) Migrant Bird -  Softly in the dusk a woman is singing to me
3) Going For Water -  Their wind comes in our faces
4) The cry of the children -  The globe's my world
A) 2 1 4 3B) 1 3 2 4
C) 2 4 1 3D) 4 2 3 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 4 1 3


ENGLISH > POEM
7) Which of the following is not a poem?
A) The cry of the childrenB) Earth
C) SnakeD) The Last Leaf
View AnswerDiscuss on this
Answer : The Last Leaf


ENGLISH > POEM
8) Identify the poet in whose poem these lines occur Had he and I but met By some old ancient inn.
A) Thomas HardyB) H.W.Longfellow
C) Norman NicholsonD) Walt Whitman
View AnswerDiscuss on this
Answer : Thomas Hardy


GENERAL > PERSON
9) Whose autobiography is this? "The story of my experiments with truth"
A) Jawaharalal NehruB) Mahatma Gandhi
C) Kasturba GandhiD) Indira Gandhi
View AnswerDiscuss on this
Answer : Mahatma Gandhi


ENGLISH > GENERAL
10) Replace the underlined British word with American equivalent It is dark. Get me a torch
A) torch lightB) long light
C) flash lightD) stop light
View AnswerDiscuss on this
Answer : flash light