TNPSC_EXAMS > VAO_EXAM > VAO_QUESTION_PAPER_WITH_ANSWER_KEY_2014
ENGLISH > ADVERB
1) Identify the sentence that contains an adverb :
A) Praveen writes neatlyB) French is an easy language
C) The tallest building is on fireD) He looks as stupid as an owl
View AnswerDiscuss on this
Answer : Praveen writes neatly


ENGLISH > GENERAL
2) Fill in the blanks with the option containing an infinitive: She refused __________ 'no' for an answer
A) takeB) taking
C) to takeD) took
View AnswerDiscuss on this
Answer : to take


ENGLISH > POEM
3) Betrays me back, till the heart of me weeps to belong To the old sunday evenings at home, Who does the word 'me' refer to?
A) The Poet D.H.LawrenceB) The Poet H.W.Longfellow
C) Archibald LampmanD) Douglas Malloch
View AnswerDiscuss on this
Answer : The Poet D.H.Lawrence


ENGLISH > GENERAL
4) We ran as if to meet the moon. Identify the figure of speech.
A) HyperboleB) Anaphora
C) EllipsisD) Simile
View AnswerDiscuss on this
Answer : Simile


ENGLISH > GENERAL
5) We pierce your bosom with swords and spears And you dress our wounds with oil and balsam What does the word 'you' refer to ?
A) WaterB) Earth
C) TreesD) Man
View AnswerDiscuss on this
Answer : Earth


ENGLISH > GENERAL
6) Fill in the blank with the right word : Nehru loved all _________
A) ChildB) Childs
C) childrenD) Childrens
View AnswerDiscuss on this
Answer : children


ENGLISH > GENERAL
7) Identify the sentence which has an error
A) The issue is an alarming oneB) Kolkata is the populous city
C) The doctor examined the patient carfullyD) Sachin is a well-Known cricketer
View AnswerDiscuss on this
Answer : Kolkata is the populous city


ENGLISH > GENERAL
8) Select the correct sentence from the following:
A) The patient has been discharged in hospitalB) The patient has been discharged from the hospital
C) The patients has been discharged from hospitalD) The patient has been discharged from hospital
View AnswerDiscuss on this
Answer : The patients has been discharged from hospital


ENGLISH > PICK_THE_CORRECT_ONE
9) Identify the sentence which is correct
A) Gunga Ram was not at homeB) Gunga Ram was not in home
C) Gunga Ram was on homeD) Gunga Ram was not into home
View AnswerDiscuss on this
Answer : Gunga Ram was not in home


ENGLISH > GENERAL
10) Which of the following options has a sentence with the verb in the active voice?
A) The letter has just been postedB) The bird was killed by a cruel boy
C) The cat drank all the milkD) He is loved by all
View AnswerDiscuss on this
Answer : The cat drank all the milk