TNPSC_EXAMS > VAO_EXAM > VAO_QUESTION_PAPER_WITH_ANSWER_KEY_2014
ENGLISH > POEM
1) Find out the old pair from those given below
A) RefloweringB) Holiday
C) KaanchanaiD) The Necklace
View AnswerDiscuss on this
Answer : The Necklace


ENGLISH > POEM
2) Pick out the poem which is not written by robert frost
A) Going For WaterB) Laugh and be Merry
C) The Road Not TakenD) Stopping by the woods on a Snowy Evening
View AnswerDiscuss on this
Answer : Laugh and be Merry


ENGLISH > GENERAL
3) Find out the odd pair from those given below :
A) The Wooden Bowl - Leo TolstoyB) The Piano Lesson - Rob Reilly
C) Reflowering - Sundara RamaswamyD) Is Life, But A Dream? - Lewis Barry
View AnswerDiscuss on this
Answer : Is Life, But A Dream? - Lewis Barry


ENGLISH > POEM
4) "Main's little Day in haste we spend". This line is from the poem written by
A) William ShakespeareB) Lewis Carroll
C) Thomas HardyD) Walt Whitman
View AnswerDiscuss on this
Answer : Lewis Carroll


ENGLISH > POEM
5) Fill in the blanks chossing the correct option : The woman writer who has won both the pulitzer prize and the Nobel prize is
A) Annie Louisa WalkerB) Jane Austen
C) Pearl S. BuckD) Kamala Das
View AnswerDiscuss on this
Answer : Pearl S. Buck


ENGLISH > POEM
6) Find out the Poetic collection that does not include the poems of H.W. Longfellow :
A) Voice of the NightB) Ballads
C) Lyrical BalladsD) Evangeline
View AnswerDiscuss on this
Answer : Lyrical Ballads


ENGLISH > GENERAL
7) Fill in the blank with the right participle. Chossing from the given options.______ by hunger, he stole a piece of bread.
A) DrivingB) Driven
C) To DriveD) Drove
View AnswerDiscuss on this
Answer : Driven


ENGLISH > GENERAL
8) Pick out the sentence that contains a gerund :
A) Swimming is a good exerciseB) After finishing the work, he went on a vacation
C) Hearing the noise, the boy woke upD) Having rested, We continued our journey
View AnswerDiscuss on this
Answer : Swimming is a good exercise


ENGLISH > GENERAL
9) Where is the Shop Assistant?Replace the underlined British word with it's American equivalent.
A) Sales ClerkB) Sales Boy
C) Assistant ManagerD) Assistant Clerk
View AnswerDiscuss on this
Answer : Sales Clerk


ENGLISH > GENERAL
10) A mirror of his changing moods Now sure, now steeped in throught. Who does the word "his" refer to?
A) the PoetB) the Shilpi
C) the TouristD) the Dramatist
View AnswerDiscuss on this
Answer : the Shilpi