TNPSC_EXAMS > Group_2 > Group_2_2014_Answer_Key
ENGLISH > POEM
1) The following lines are taken from the poem
"The music in my heart I bore
Long after it was heard no more".
A) "A Psalm of Life"B) "Sonnet No. 116"
C) "Be The Best"D) "The Solitary Reaper"
View AnswerDiscuss on this
Answer : "The Solitary Reaper"


ENGLISH > GENERAL
2) Who said this
"Woman is the companion of man, gifted with equal mental capacities"
A) Kalpana ChawlaB) Mahatma Gandhi
C) Rani of JhansiD) Helen Keller
View AnswerDiscuss on this
Answer : Mahatma Gandhi


ENGLISH > POEM
3) "Sonnet No : 116"is written by
A) William WordsworthB) Wadsworth Longfellow
C) William ShakespeareD) William Blake
View AnswerDiscuss on this
Answer : William Shakespeare


ENGLISH > POEM
4) Name the greedy moneylender in the plat "The Merchant of Venice"
A) AntonioB) Bassanio
C) ShylockD) Lorenzo
View AnswerDiscuss on this
Answer : Shylock


ENGLISH > GENERAL
5) Pick out the rhyming words in the given lines :
"Through the coal-dark underground-
Or, all day,we drive the wheels of iron
In the factories round and round"
A) the, throughB) we, wheels
C) underground, roundD) dark, drive
View AnswerDiscuss on this
Answer : underground, round


ENGLISH > POEM
6) To Which antionality does the poet Robert Frost belong
A) LebanonB) France
C) AmericaD) England
View AnswerDiscuss on this
Answer : America


ENGLISH > POEM
7) Mention the theme observed in the poem, "Be The Best"
A) OptimismB) Naturalism
C) HumanismD) Existentialism
View AnswerDiscuss on this
Answer : Optimism


ENGLISH > POEM
8) Identify the poet in whose work do the following lines occur
"Love is not love
Which alters when it alteration finds"
A) William WordsworthB) H.W.Longfellow
C) William BlakeD) William Shakespeare
View AnswerDiscuss on this
Answer : William Shakespeare


ENGLISH > POEM
9) Which one of the following literary works is concerned with "Global Warming"
A) Migrant BirdB) To the Land of Snow
C) The Sun BeamD) Gaia Tells Her Tale
View AnswerDiscuss on this
Answer : Gaia Tells Her Tale


ENGLISH > GENERAL
10) Which of the following words is formed with a prefix attached to it
A) InternationalB) Interest
C) InteriorD) Interim
View AnswerDiscuss on this
Answer : International