TNPSC_EXAMS > Group_2 > Group_2_2014_Answer_Key
ENGLISH > GENERAL
1) "Knowledge is an exacting misteress;she needs devotion,whole-hearted,on the part os the person who seeks her"
What requires whole-hearted devotion
A) A mistressB) A nation
C) The pursuerD) Knowledge
View AnswerDiscuss on this
Answer : Knowledge


ENGLISH > GENERAL
2) "Any organisation, society or even a nation without a vision is like a ship cruising on the
high seas without any aim or direction. It is clarity of national vision which constantly
drives the people towards the goal".
What drives the people towards the goal?
A) a ship in the high seasB) a clear national vision
C) a guide in the seaD) an organisation or society
View AnswerDiscuss on this
Answer : a clear national vision


ENGLISH > POEM
3) In which poem do the following lines occur
"We extract your elements to make
Cannons and bombs out of
our elements you create lines and roses"
A) ShilpiB) With a Friend
C) The Flying WonderD) Earth
View AnswerDiscuss on this
Answer : Earth


ENGLISH > GENERAL
4) "For the soul is dead that slumbers"
Identify the option with words in alliteration
A) that, deadB) for, is
C) soul, slumbersD) soul, dead
View AnswerDiscuss on this
Answer : soul, slumbers


ENGLISH > PLURAL
5) Select the correct plural form of the word "Story"
A) StorysB) Storeys
C) StorysesD) Stories
View AnswerDiscuss on this
Answer : Stories


ENGLISH > GENERAL
6) Find out the odd word
A) DonkeyB) Dew
C) DawnD) Draw
View AnswerDiscuss on this
Answer : Dawn


ENGLISH > GENERAL
7) Identify the correct sentence
A) Either of the dogs bark ferociouslyB) Road accident at Anna Salai was a borriable sight
C) The hospital has three lady doctorsD) He lived in the village since 2001
View AnswerDiscuss on this
Answer : The hospital has three lady doctors


ENGLISH > POEM
8) Match the following poems under Column A with the poets under Column B and select the correct code :
1) A psalm of life -  Khalil Gibran
2) The Man He Killed -  Douglas Malloch
3) Be the Best -  Thomas Hardy
4) Earth -  H.W.Longfellow
A) 2 1 3 4B) 3 4 1 2
C) 4 3 2 1D) 2 4 3 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 4 3 2 1


ENGLISH > POEM
9) Which one of the following options is not a famous tragedy of William Shakespeare
A) HamletB) King Lear
C) OthelloD) A Midsummer Night's Dream
View AnswerDiscuss on this
Answer : A Midsummer Night's Dream


ENGLISH > POEM
10) Acquiring knowledge is one's primary duty - not ony for one's success in the examination but also for one's life.
What is one's primary duty
A) Playing wellB) Succeeding in the examination
C) Working earnestlyD) Acquiring knowledge
View AnswerDiscuss on this
Answer : Acquiring knowledge