TNPSC_EXAMS > Group_2 > Group_2_2014_Answer_Key
ENGLISH > POEM
1) "Tell me not in mournful numbers,
Life is but an empty dream".
These lines are from the poem
A) A Psalm of lifeB) The Solitary Reaper
C) Sonnet No. 116D) Where the Mind is Without Fear
View AnswerDiscuss on this
Answer : A Psalm of life


ENGLISH > GENERAL
2) "Listen to the sounds of nature ...
Take good care of our fragile planet".
Who said this?
A) Dr. Salim AliB) Mahatma Gandhi
C) Kalpana ChawlaD) Jawaharlal Nehru
View AnswerDiscuss on this
Answer : Kalpana Chawla


ENGLISH > SPOTTING_ERRORS
3)
RaghuprefersMilkthan tea
ABCD
View AnswerDiscuss on this
Answer : prefers


ENGLISH > GENERAL
4) Fill the blanks with the correct homophones.
I paid the _____ to go to the ____
A) fare,fairB) fair,fire
C) fare,fearD) fair,fare
View AnswerDiscuss on this
Answer : fare,fair


ENGLISH > GENERAL
5) Kalpana Chawla was a famous
A) astrologerB) astronaut
C) teacherD) doctor
View AnswerDiscuss on this
Answer : astronaut


GENERAL > GENERAL
6) Who is the "Bird Man" of India
A) Dr. Abdul KalamB) Dr. Salim Ali
C) R.K. NarayananD) Thakazhi Sivasankaran Pillai
View AnswerDiscuss on this
Answer : Dr. Salim Ali


ENGLISH > POEM
7) "Where the clear stream of reason
has not lost its way into the dreary desert
sand of dead habit".
These lines are taken from the poem
A) A Psalm lifeB) Be The Best
C) Where the Mind is Without FearD) The Solitary Reaper
View AnswerDiscuss on this
Answer : Where the Mind is Without Fear


HISTORY > MEDIEVAL
8) "The 16th century palace complex was built by the Nayaks and later renovated by the Marathas".
Who renovated the palace complex
A) NayaksB) Marathas
C) CholasD) Pallavas
View AnswerDiscuss on this
Answer : Marathas


ENGLISH > GENERAL
9) "Failure is an accepted procedure in experimenting, research,testing and all scientific forms
of "finding out". Failure is simply the means of finding out what will not work so that it can
be eliminated in the search for what will work".
What can be eliminated?
A) things that will not workB) failures in life
C) scientific processesD) search for success
View AnswerDiscuss on this
Answer : things that will not work


ENGLISH > GENERAL
10) Choose the appropriate prefix for the word : "Fortune"
A) dis-B) mis-
C) il-D) un-
View AnswerDiscuss on this
Answer : mis-