TNPSC_EXAMS > Group_2 > Group_2_2014_Answer_Key
HISTORY > INDIAN_NATIONAL_MOVEMENT
1) Match List I and Lsit II and select the correct answer using the codes given below
1) Beek -  Lahore Congress
2) Archibold -  Mohammedans Defence Association
3) Rahmat Ali -  Principal,Aligarh college
4) Pakistan Resolution -  Coining the word pakistan
A) 2 3 4 1B) 3 1 2 4
C) 1 4 3 2D) 4 2 1 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 3 4 1


GEOGRAPY > POPULATION
2) As per the census 2011, India's population was 1.21 billon, Which is ________ percent
A) 18.5 PERCB) 17.5 PERC
C) 16.5 PERCD) 15.5 PERC
View AnswerDiscuss on this
Answer : 17.5 PERC


CIVICS > PARLIAMENT
3) According to 2013-14 budget of India, what is the percentage of current revenue expenditure meants for payment of interest
A) 16 PERCB) 26 PERC
C) 28 PERCD) 32 PERC
View AnswerDiscuss on this
Answer : 26 PERC


CIVICS > GENERAL
4) Which district in Tamil Nadu secures first rank in percapita Income in 2009-10
A) ChennaiB) Tiruvallore
C) CoimbatoreD) Kanniyakumari
View AnswerDiscuss on this
Answer : Kanniyakumari


MATHEMATICS > GENERAL
5) If 18 PERC of the total number of oranges in a basket is 36. Then total number of organges is
A) 100B) 150
C) 200D) 300
View AnswerDiscuss on this
Answer : 200

Given 18%0f n=36
n=36
n=2*100
n=200

MATHEMATICS > GENERAL
6) The ratio of the prices of two cows was 23 : 16,Two years later the price of the first cow rises by RS. 477 and that of the second by 10 PERC and the ratio of their prices became 20 : 11 find the original prices
A) RS. 1,219,Rs. 848B) Rs. 1,218, Rs. 848
C) Rs. 1,210, Rs. 850D) Rs. 1,219, Rs. 840
View AnswerDiscuss on this
Answer : Rs. 1,210, Rs. 850


MATHEMATICS > GENERAL
7) A ladder of 25 ft length reaches a window which is 24 ft above the ground level on one side of the street. Keeping its foot at the same point the ladder is turned the other side of the street and now reaches a window of 7 ft high. Then the width of the street
A) 30B) 32
C) 29D) 31
View AnswerDiscuss on this
Answer : 31

Thus in 1st triangle, 24^2+x^2=25^2=>x=7
In 2nd triangle, 7^2+x^2=25^2=>x=24
Thus 24+7=31

PUZZLES > NUMBER
8) Find the missing number in the diagram
A) 25
B) 30
C) 96
D) None of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : 96


MATHEMATICS > GENERAL
9) The sum of three prime number is 101. the difference of two of them is 24. What are the numbers
A) 5,59,37B) 41,53,7
C) 11,37,53D) 3,61,37
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3,61,37


PUZZLES > WORD
10) A started from a place. After walking for a kilometer, in a direction he turns to the left, then walking for a half kilometer, he again turns to the left. Now he is going eastwards. In what direction did he originally started
A) WestB) East
C) NorthD) South
View AnswerDiscuss on this
Answer : West