TNPSC_EXAMS > Group_2 > Group_2_2014_Answer_Key
ENGLISH > SUPERLATIVE_DEGREE
1) Indentify the correct degree. Usha Kiran is not the tallest of the building in the city
A) PositiveB) Negative
C) ComparativeD) Superlative
View AnswerDiscuss on this
Answer : Superlative


ENGLISH > POEM
2) Match the authors given under Column A with the characters given under Column B and choose the correct answer from the codes given:
1) Sundara Ramasamy -  Hughie
2) Oscar Wilde -  Mark Antony
3) William Shakespeare -  Gunga Ram
4) Kushwant Singh -  Rowther
A) 4 3 2 1B) 4 2 1 3
C) 3 1 2 4D) 4 1 2 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 4 1 2 3


ENGLISH > POEM
3) "I Come to bury Caesar, not to praise him" Whose words are these
A) Marcus BrutusB) Mark Antony
C) CascaD) Cassius
View AnswerDiscuss on this
Answer : Mark Antony


ENGLISH > POEM
4) "Good Heavens! I gave him a sovereign!". Identify the speaker
A) Alan trevorB) Hughie
C) ShelleyD) Diane
View AnswerDiscuss on this
Answer : Hughie


ENGLISH > GENERAL
5) A boat beneath a sunny sky
Lingering onward dreamily
What is lingering onward
A) a shipB) a sunny sky
C) a fishD) a boat
View AnswerDiscuss on this
Answer : a boat


ENGLISH > GENERAL
6) In solit'ry confinement as complete as any goal :
Solit'ry refers to
A) being aloneB) a pain
C) a groupD) a dormitory
View AnswerDiscuss on this
Answer : being alone


ENGLISH > POEM
7) "We ran as if to meet the moon
That slowly dawned behind the trees"
Those lines are taken from the poem
A) A Psalm of lifeB) Sonnet No : 116
C) Going For WaterD) The Solitary Reaper
View AnswerDiscuss on this
Answer : Going For Water


ENGLISH > POEM
8) The man who posed as a beggar in the story "The model Millionaire" was
A) Austin RonaldoB) Bebeto
C) Thomas KakaD) Baron Hausberg
View AnswerDiscuss on this
Answer : Baron Hausberg


ENGLISH > GENERAL
9) I like to eat Maize. Replace the underlined word with its American equivalent
A) CandyB) Chips
C) CornD) Cookies
View AnswerDiscuss on this
Answer : Corn


ENGLISH > GENERAL
10) The post came late. Replace the underlined word with its American equialent
A) letterB) news
C) messageD) mail
View AnswerDiscuss on this
Answer : mail