TNPSC_EXAMS > Group_2 > Group_2_2014_Answer_Key
ENGLISH > VERB
1) Identify the statence with verb in its passive form
A) The symposium was inaugurated the symposiumB) The Director inaugurated the symposium
C) The workers are painting the wallsD) Gopi has written a poem
View AnswerDiscuss on this
Answer : The symposium was inaugurated the symposium


ENGLISH > VERB
2) Identify the sentance that contains a verb in its active form
A) The work was completed by the studentsB) The old man completed his work
C) The gifts were issued to the childrenD) The culprits must be arrested by the police
View AnswerDiscuss on this
Answer : The old man completed his work


ENGLISH > VERB
3) Choose the verb : Thedulkar _____ (bat) since the match started this morning
A) battedB) is batting
C) has been battingD) has batted
View AnswerDiscuss on this
Answer : has been batting


ENGLISH > GENERAL
4) Fill in the blanks with suitable tense form: I ______ (talk) to my mother, when the guests arrived
A) talkedB) is talking
C) talkD) was talking
View AnswerDiscuss on this
Answer : was talking


ENGLISH > VERB
5) Select the correct question tag: His mother cooks well
A) did she?B) doesn't she?
C) does she?D) don't she?
View AnswerDiscuss on this
Answer : doesn't she?


ENGLISH > GENERAL
6) Match the word child with the corrcet suffix
A) ismB) ish
C) fulD) ness
View AnswerDiscuss on this
Answer : ish


ENGLISH > POEM
7) Identify the author of short story "The Refugee"
A) Guy de MaupassantB) Pearl S Buck
C) Anton ChekkovD) Oscar Wilde
View AnswerDiscuss on this
Answer : Pearl S Buck


ENGLISH > POEM
8) Who is the author of the short "Swept Away"
A) SakiB) Pearl S Buck
C) Sundara RamaswamyD) Susannah Hickling
View AnswerDiscuss on this
Answer : Susannah Hickling


ENGLISH > POEM
9) In which country does the story "Two Friends" take place
A) EnglandB) France
C) IndiaD) Africa
View AnswerDiscuss on this
Answer : France


ENGLISH > POEM
10) How many plays have been written by the famous Playwright William Shakespeare
A) 37B) 38
C) 36D) 27
View AnswerDiscuss on this
Answer : 37