TNPSC_EXAMS > GROUP-IV > Group_4_held_on_2013
ENGLISH > GENERAL
1) Change the following sentence into comparative : The apple is not so sweet as the mango
A) the mango is sweeter than the appleB) the apple is sweeter than the mango
C) the mango is not sweeter than the appleD) the apple is more sweet than the mango
View AnswerDiscuss on this
Answer : the mango is sweeter than the apple


ENGLISH > GENERAL
2) Identify the words which blend to form the word 'slang' and choose the correct answer from the codes given below :
A) slow + languageB) slovenly + language
C) sleep + languageD) slum + language
View AnswerDiscuss on this
Answer : slovenly + language


ENGLISH > GENERAL
3) Match the following words given under Column A with the blended forms under Column B
1) medical + claim -  comsat
2) transfer + resistor -  mediclaim
3) telephone + telegram -  transistor
4) communication + satellite -  phonogram
A) 1 2 3 4B) 2 3 4 1
C) 4 2 3 1D) 3 2 1 4
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 3 4 1


ENGLISH > GENERAL
4) The compound word sewing machine is of the form :
A) Noun + NounB) Verb + Noun
C) Gerund + NounD) Adjective + Noun
View AnswerDiscuss on this
Answer : Gerund + Noun


ENGLISH > GENERAL
5) Match Column A with Column B to make meaningful sentences. Select the correct code given below :
1) The police found the thief -  weeping all the while
2) I saw the bats -  racing towards the earth
3) We noticed the lady -  hiding behind the door
4) The astronomer observed a meteor -  hanging from the roof
A) 1 3 2 4B) 2 1 4 3
C) 4 2 3 1D) 3 4 1 2
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 4 1 2


ENGLISH > GENERAL
6) Fill in the blanks choosing tbe right pair of words in order : The woman wearing a _______ went to the hotel to have _______ for dinner.
A) wail and vealB) veal and veil
C) vile and wailD) veil and veal
View AnswerDiscuss on this
Answer : veil and veal


ENGLISH > GENERAL
7) Pick out the noun that undergoes a change in its plural form :
A) equipmentB) staff
C) gooseD) luggage
View AnswerDiscuss on this
Answer : goose


ENGLISH > GENERAL
8) Form a new word by blending the words 'motorway' and 'hotel'.
A) motohotelB) mowaytel
C) motorelD) motel
View AnswerDiscuss on this
Answer : motel


ENGLISH > COMPOUND_SENTENCE
9) Select the compound sentence :
A) The power, of garlic is widely discussed by the medical communityB) There is increasing evidence that garlic can lower cholestrol levels
C) Doctors advise us to include garlic in our dietD) The garlic may smell bad, but it can save our lives from heart diseases
View AnswerDiscuss on this
Answer : The garlic may smell bad, but it can save our lives from heart diseases


ENGLISH > POEM
10) Match the following poetic lines in Column A with their correct poets in Column B and select the correct code :
1) Stop be silent for today -  Walt Whitman
2) O Winged seeds ! you crossed the furrowed sea -  H.W. Longfellow
3) Trust no future, however pleasant -  V.K. Gokak
4) Exult ! O Shores and ring, O bells ! -  Elizabeth Barrett Browning
A) 4 2 3 1B) 4 3 2 1
C) 4 1 2 3D) 3 4 1 2
View AnswerDiscuss on this
Answer : 4 3 2 1