TNPSC_EXAMS > GROUP-IV > Group_4_held_on_2013
ENGLISH > POEM
1) Find the odd pair from the following :
A) The Face of Judas Iscariot -  Bonnie Chamberlain
B) A Close Encounter -  Rex Coker
C) Caught Sneezing -  Oscar Wilde
D) The Tears of the Desert -  Rob Reilly
View AnswerDiscuss on this
Answer : The Tears of the Desert--Rob Reilly


ENGLISH > GENERAL
2) Identify the work which is not an autobiography :
A) My Experiments with TruthB) Wings of Fire
C) My StoryD) Glimpses of World History
View AnswerDiscuss on this
Answer : Glimpses of World History


ENGLISH > POEM
3) The only people who were pleased to stay in the selfish Giant's garden were
A) Spring and SummerB) The Snow and the Frost
C) The Birds and the animalsD) The trees and flowers
View AnswerDiscuss on this
Answer : The Snow and the Frost


ENGLISH > GENERAL
4) "Like a golden swarm of fireflies you came".Identify the figure of speech employed in the poetic line :
A) MetaphorB) Personification
C) Transferred epithetD) Simile
View AnswerDiscuss on this
Answer : Simile


ENGLISH > GENERAL
5) Identify the poetic line that differs in figure of speech from the other poetic lines :
A) Be not like dumb driven cattleB) lie lifted his head from his drinking as cattle do
C) You were the dawnD) Like homing bees you borrow
View AnswerDiscuss on this
Answer : You were the dawn


ENGLISH > GENERAL
6) Choose the option with the right meaning of the idiom given below : Show one's yellow streak
A) displaying yellow coloured stripesB) being inexperienced
C) exhibiting one's cowardiceD) painting the place yellow
View AnswerDiscuss on this
Answer : exhibiting one's cowardice


ENGLISH > ANTONYMS
7) Match the fallowing words given under Column A with their meanings under Column B and select the correct answer from the codes given below :
1) interred -  weapon
2) ruffle -  abundant
3) copious -  buried
4) armament -  disturb
A) 3 2 1 4B) 3 4 2 1
C) 2 1 3 4D) 1 2 3 4
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 4 2 1


ENGLISH > POEM
8) From the given options, choose the author who has written. 'The Return of the Native'
A) Thomas HardyB) Douglas Malloch
C) Patrick FrenchD) Robert Louis Stevenson
View AnswerDiscuss on this
Answer : Thomas Hardy


ENGLISH > PLURAL
9) Tick the correct plural for the given word Criterion
A) criteriumB) criteria
C) criterionsD) None of these
View AnswerDiscuss on this
Answer : criteria


ENGLISH > COMPOUND_SENTENCE
10) Identify the type of this sentence : The old TV belongs to my sister and it needs repair
A) SimpleB) complex
C) CompoundD) None of these
View AnswerDiscuss on this
Answer : Compound