TNPSC_EXAMS > GROUP-IV > Group_4_held_on_2013
GEOGRAPY > RIVER
1) Match the following river names with suitable options
1) Shutudri -  Chenab
2) Vipas -  Sutlej
3) Parushini -  Beas
4) Asikini -  Ravi
A) 1 2 3 4B) 2 4 1 3
C) 1 4 2 3D) 2 3 4 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 3 4 1


GEOGRAPY > HISTORY
2) Arrange the following literary works in Chronological order ;
1) Mudra rakshasa
2) Mattavilasa Prakasana
3) Milindapanho
4) Arthasastra
A) I, II, IV, III
B) III, IV, I, II
C) IV, I, III, II
D) IV, III, I, II
View AnswerDiscuss on this
Answer : IV, I, III, II


NATURAL_SCIENCE > BOTANY
3) What is the study of Algae called?
A) PhysiologyB) Phycology
C) MycologyD) Pomology
View AnswerDiscuss on this
Answer : Phycology


GENERAL > GENERAL
4) Which of these is not among the BRIC Nations?
A) ChileB) Brazil
C) ChinaD) India
View AnswerDiscuss on this
Answer : Chile


CIVICS > GENERAL
5) Match List. I with List II and choose the correct option using the coding scheme given below :
1) National Rural Employment Programme--1985
2) Jawahar Rozgar Yojana--1993
3) Indira Awaz Yojana--1980
4) Prime Minister's Rozgar Yojana--1989
A) 4 1 3 2
B) 3 4 2 1
C) 3 4 1 2
D) 1 2 3 4
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 4 1 2


COMPUTER_SCIENCE > GENERAL
6) The name of World's fastest Super Computer, announced on June 19, 2012 is
A) HCLB) Sequdia
C) IntelD) Lenova
View AnswerDiscuss on this
Answer : Sequdia


CIVICS > GENERAL
7) Who gave the name "Hindu rate, of growth"?
A) Dandekar and RathB) Raj Krishnan
C) P.D. OjhaD) B.S. Minnas
View AnswerDiscuss on this
Answer : Raj Krishnan


SPORTS > COMMONWEALTH
8) Arrange the following countries based on the number of medals won in London Olympies-2012 in descending order
1) Britain
2) Russia
3) China
4) America
A) I,III,II,IV
B) IV,III,I,II
C) IV,II,I,III
D) IV,I,III,II
View AnswerDiscuss on this
Answer : IV,III,I,II


CIVICS > ACT
9) Which article of the constitution provides for the imposition of President's rule in the states?
A) Article 354B) Article 355
C) Article 356D) Article 357
View AnswerDiscuss on this
Answer : Article 356


PHYSICAL_SCIENCE > PHYSICAL_SCIENCE
10) 'Aurora Borealis', the so called northern lights are due to
A) the atomic collision of the trapped cosmic ray particles in the Earth's magnetic fieldB) the presence of a special phosphorescent material in the poles
C) the interference of solar and terrestrial radiationsD) all of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : the atomic collision of the trapped cosmic ray particles in the Earth's magnetic field