TNPSC_EXAMS > GROUP-IV > Group_4_held_on_2013
ENGLISH > GENERAL
1) Identify the correct preposition from the options given below. The papers' are to be prepared __________ a month.
A) withinB) by
C) inD) for
View AnswerDiscuss on this
Answer : within


ENGLISH > GENERAL
2) Identify the correct prepositions from the options given below : There is not enough space ________ the desk and the bench. Arrange them properly, __________the classes commence.
A) before, betweenB) between, before
C) beside, behindD) near, on
View AnswerDiscuss on this
Answer : between, before


ENGLISH > GENERAL
3) Choose the correct order of the prepositions from the options given to fill in the blanks of the following passage : ________ first, we sat __________ the shade __________ a tree, but later we went __________ a swim _________ the river.
A) by, in, of, for, inB) in, on, of, for, in
C) at, inf of, for, inD) at, in, of, to, in
View AnswerDiscuss on this
Answer : at, inf of, for, in


ENGLISH > GENERAL
4) Choose the appropriate question tag for the following statement : She hasn't submitted the note, __________ ?
A) hasn't she?B) doesn't she?
C) has she?D) does she?
View AnswerDiscuss on this
Answer : has she?


ENGLISH > GENERAL
5) They sometimes "skinned their noses". What is the figurative meaning of the phrase "Skinned their noses"?
A) were upset by failuresB) rubbed the nose accidentally
C) scratched the noseD) encouraged by failures
View AnswerDiscuss on this
Answer : were upset by failures


ENGLISH > GENERAL
6) "I come to bury Caesar, not to praise him". Whoso words are these?
A) AntonyB) Brutus
C) CascaD) Shylock
View AnswerDiscuss on this
Answer : Antony


ENGLISH > GENERAL
7) Why did your brother write such a letter? Choose the passive form of the above sentence :
A) noneB) Why did such a letter was written by your brother?
C) Why was such a letter written by your brother?D) Why has he written such a letter?
View AnswerDiscuss on this
Answer : Why was such a letter written by your brother?


ENGLISH > ANTONYMS
8) Read the passage and answer the question that follows : The chief characteristic of heroism is persistency. A true hero is never wavering in his intentions, but is always firm and fearless. The word 'persistency' means :
A) IdiosyncrasyB) Democracy
C) IntricacyD) Consistency
View AnswerDiscuss on this
Answer : Consistency


ENGLISH > ANTONYMS
9) Read the statement given below and answer the question that follows : Dress and address make the first and foremost impression. The word underlined means
A) the place where we liveB) our speech and manners
C) our surroundings and neighbourhoodD) a stylish accent in speech
View AnswerDiscuss on this
Answer : our speech and manners


ENGLISH > GENERAL
10) Identify the sentence which is not of the same pattern as the others :
A) At the age of 60, everyone is happyB) The whole day we were happy
C) Immediately it became darkD) My uncle presented me a lap-top
View AnswerDiscuss on this
Answer : My uncle presented me a lap-top