TNPSC_EXAMS > GROUP-IV > GRP_4_2011
NATURAL_SCIENCE > ZOOLOGY
1) Normal Temperature of Human body is
A) 37° CB) 90 K
C) 37 KD) 100° C
View AnswerDiscuss on this
Answer : 37° C

Normal temp of human body is 37° C

PHYSICAL_SCIENCE > CHEMISTRY
2) The general molecular formula of alkynes is
A) B)
C) D)
View AnswerDiscuss on this
Answer : c:\tomcat7\webapps\AAAV10_NEW\FileUploadDownload\File_Upload\Equopt3_alagu_5514_22_20_28_Ouput.gif

Equation formula

MATHEMATICS > Probability
3) A fair die is rolled. The Probability of getting an even number on the face of the die is
A) 1/4B) 3/4
C) 1/3D) 1/2
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1/2

On a Fair Number Cube, the numbered faces 1 through 6 have an equal likelihood of being rolled -- in other words each number has a 1/6 chance of being rolled. The likelihood then of rolling any of the three even numbers is 3/6 (or 1/2)

CIVICS > ELECTION_COMMISSION
4) The Election Commission of India is situated at
A) MumbaiB) Chennai
C) New DelhiD) Kolkata
View AnswerDiscuss on this
Answer : New Delhi

Election Commission of India Nirvachan Sadan, Ashoka Road, New Delhi-110001

HISTORY > MEDIEVAL
5) The Guardian of Akbar was
A) Bariram KhanB) Chand Bibi
C) Sher ShahD) Rani Durgawati
View AnswerDiscuss on this
Answer : Bariram Khan


LITERATURE > TAMIL
6) Who disguised herself as "Kayasandigai"
A) ManimekalaiB) Adhirai
C) MadhariD) Madavi
View AnswerDiscuss on this
Answer : Manimekalai

Manimekalai is written by Seethalai Saathanar

MEDICAL > DISEASES
7) Flavivirus causes
A) FilariasisB) Cholera
C) Dengue feverD) Malaria
View AnswerDiscuss on this
Answer : Dengue fever


GEOGRAPY > LOCATION
8) Which one of the following is correctly matched
A) Central Railway -  Mumbai
B) Eastern Railway -  Chennai
C) Northern Railway -  Gorakhpur
D) Southern Railway -  Maligon
View AnswerDiscuss on this
Answer : Central Railway--Mumbai


LANGUAGE > SANSKRIT
9) Jina means
A) ConquerorB) Great hero
C) Enlightened manD) priset
View AnswerDiscuss on this
Answer : Conqueror

Jina means victor in sanskrit

MATHEMATICS > Area
10) The Area of a triangle with base 9 cm and height 12 cm is
A) 108 cm²B) 21 cm²
C) 42 cm²D) 54 cm²
View AnswerDiscuss on this
Answer : 54 cm²