TNPSC_EXAMS > GROUP-IV > GROUP_II_2012
ENGLISH > GENERAL
1) Match the sentences in Column A with the sentence pattern in Column B
1) Cosmetics are costly nowadays -  SVOC
2) She become the secretary of Lioness club -  SVOA
3) A gas plant was set up -  SVC
4) He won the paize last year -  SV
A) 2 4 4 3B) 3 3 4 2
C) 4 3 3 2D) 1 4 2 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 3 4 2


ENGLISH > GENERAL
2) Identify the sentence pattern is not repeated?
A) He is fund of booksB) He longs for true friends
C) He depends on his parentsD) He is an honest man
View AnswerDiscuss on this
Answer : He is an honest man


ENGLISH >
3) Which sentence pattern is not repeated
1) Mother cooks food daily
2) We relished it for long time
3) We shall visit Delhi next month
4) They are busy nowadays
A) SVCA
B) SVOA
C) SVIODO
D) SVAA
View AnswerDiscuss on this
Answer : SVCA


ENGLISH > GENERAL
4) Choose the appropriate positive degree for the following sentence : Brains surgery is the most complicated in medical field
A) No other surgery is us complicated as brain surgery in medical feildB) Brain surgery is highly complicated
C) Brain surgery is more complicated than and surgery in medical feildD) Brain surgery is more complicated than most other surgery
View AnswerDiscuss on this
Answer : No other surgery is us complicated as brain surgery in medical feild


ENGLISH > SUPERLATIVE_DEGREE
5) Find out the superlative degree
A) Zero is a fascinating numberB) Zero is a more fascinating than most other numbers
C) Zero is called a fascinating numberD) Zero is the most fascinating number
View AnswerDiscuss on this
Answer : Zero is the most fascinating number


ENGLISH > ADVERB
6) Find the sentence in which the underlined word is used as an adverb
A) The wound was skindeepB) The sooner the beller
C) He is not the manD) There is no exception to the rule
View AnswerDiscuss on this
Answer : The sooner the beller


ENGLISH > COMPARATIVE_DEGREE
7) Identify the degree and choose the correct answer : Hari is inferior to ram in intelligence
A) Superlative degreeB) Comparative degree
C) Positive degreeD) none of these
View AnswerDiscuss on this
Answer : Comparative degree


ENGLISH > COMPARATIVE_DEGREE
8) Identify the degree of the following sentence : Singapore is cleaner than most other countries in the world
A) SuperlativeB) Comparative
C) PositiveD) none
View AnswerDiscuss on this
Answer : Comparative


ENGLISH > COMPLEX_SENTENCE
9) Identify the complex sentence:
A) On seeing my friend, I greeted himB) I saw my friend and I greeted him
C) When I saw my friend I greeted himD) I saw my friend and so I greeted him
View AnswerDiscuss on this
Answer : When I saw my friend I greeted him


ENGLISH > GENERAL
10) Fill in the blank with correct 'Homophone' : He is an _______ Scientist
A) ImminentB) imminent
C) EminentD) Emminent
View AnswerDiscuss on this
Answer : Eminent