TNPSC_EXAMS > GROUP-IV > GROUP_II_2012
ENGLISH > PICK_THE_CORRECT_ONE
1) Identify the sentence with the correct question tag
A) Stop adding sugar, will you?B) Stop making noice, can you?
C) Stop adding sugar, wouldn't you?D) Stop adding sugar, won't you?
View AnswerDiscuss on this
Answer : Stop adding sugar, will you?


ENGLISH > GENERAL
2) Pick out the sentence with the worng question tag
A) They never give up, do they?B) They will leave soon, won't they?
C) They father smokes a lot, doesn't he?D) You never listen to what we say, don't you?
View AnswerDiscuss on this
Answer : You never listen to what we say, don't you?


ENGLISH > GENERAL
3) Match the statements in Column A with their suitable tags in Column B
1) Pass me the salt -  Can't you?
2) You can get me some books -  Hasn't he?
3) It's a good flim -  Will you?
4) Mohan has a dictionary -  Isn't it?
A) 3 1 4 2B) 4 2 3 1
C) 4 3 2 1D) 2 4 1 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 1 4 2


ENGLISH > GENERAL
4) Which of these statements take the following question tag : don't they ?
A) Hard working people alone must succeedB) Hard working people alone don't succeed
C) Hard working people alone succeedD) Hard working people alone should succeed
View AnswerDiscuss on this
Answer : Hard working people alone succeed


ENGLISH > GENERAL
5) Select the incorrect sentence from the following :
A) Swarna cannot run fast, can she?B) The lessons are quite interesting, aren't they?
C) You know the story, didn't you?D) He should see a doctor, shouldn't he?
View AnswerDiscuss on this
Answer : You know the story, didn't you?


ENGLISH > ANTONYMS
6) Match the following words given in Column A with their meanings in Column B
1) Take away -  Retract
2) Take against -  Remove
3) Take after -  Dislike
4) Take back -  Resemble
(e).
A) 2 3 4 5B) 2 3 4 1
C) 2 4 3 1D) 2 4 3 4
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 3 4 1


ENGLISH > GENERAL
7) Match the following words given in column A with their meaning in Column B
1) Suminoned -  Plenty
2) Endowed -  Shaking
3) Quivering -  called
4) Abundance -  Blessed
A) 3 1 4 1B) 3 4 2 1
C) 2 1 3 4D) 3 4 1 2
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 4 2 1


ENGLISH > GENERAL
8) Find out the odd
1) Antedate
2) Backdate
3) Sedate
4) Consolidate
5. Update
A) 1
B) 2
C) 4
D) 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3


ENGLISH > GENERAL
9) Find out the odd
1) Antipathy
2) Antibiotic
3) Anticlimax
4) Anti-oxidant
A) 4
B) 2
C) 3
D) 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1


ENGLISH > GENERAL
10) Match the following to coin new words.
1) Commit -  Sion
2) Commom -  or
3) Govern -  tion
4) Permit -  er
(e) .
A) 5 2 4 3B) 5 4 2 3
C) 5 4 2 1D) 5 4 3 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 5 4 2 1