TNPSC_EXAMS > GROUP-IV > GROUP_II_2012
ENGLISH > GENERAL
1) It _______ to rain, while we ______ tennis
A) started, had been playingB) had started, had palyed
C) started, were playingD) starts, were playing
View AnswerDiscuss on this
Answer : started, were playing


ENGLISH > GENERAL
2) Match Column A with Column B
1) Even if it rains -  As I had told hum
2) He did it -  The meeting broke up
3) He kept on writing -  I shall come
4) After the vote was taken -  As though he did not hear the bell
A) 3 1 2 4B) 3 4 1 2
C) 3 1 4 2D) 1 2 3 4
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 1 4 2


ENGLISH > COMPOUND_SENTENCE
3) Identify the sentence : Time files fast, yet it sometimes appears to move slowly
A) complexB) Simple
C) CompoundD) none
View AnswerDiscuss on this
Answer : Compound


ENGLISH > COMPOUND_SENTENCE
4) Identify the sentence : You must either pay the bill at once or return the goods
A) CompoundB) complex
C) SimpleD) none
View AnswerDiscuss on this
Answer : Compound


ENGLISH > GENERAL
5) Fill in the blanks with suitable article : He is _________ honour to the profession
A) anB) no article
C) AD) the
View AnswerDiscuss on this
Answer : an


ENGLISH > COMPOUND_SENTENCE
6) Identify the compound sentence :
A) If he is at home I shall see himB) He may be at home and in that case I shall see him
C) In the event of his being at home, I shall see himD) In case of his being at home, I shall see him
View AnswerDiscuss on this
Answer : He may be at home and in that case I shall see him


ENGLISH > ANTONYMS
7) Find out the antonyms for the underlined word : The students confessed that they lost taste for Mathematics.
1) Allowed
2) Repudiate
3) Refused
4) Denied
5. Admit
A) 2,3 and 4
B) 1,2 and 3
C) 2,3 and 5
D) 1,3 and 4
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2,3 and 4


ENGLISH > GENERAL
8) Hindu philosophy advices equaniinity under all circumstances It says, man should try to remain calm in face of both pleasure and pain. success and failure whenever may happens he should remain unpertubed : Find out the relevant option/options.
1) Man should appreciate success
2) Man should not he disturbed by success or failure
3) Man should react to every incident
4) Men are rewarded for their right deeds
A) 1
B) 4
C) 3
D) 2
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2


ENGLISH > GENERAL
9) Match the following phrases given in Column 'A' with their meaning in Column 'B'
1) Pass on -  Begin a journey
2) Put up with -  Postpone
3) Set out -  Convery
4) Put off -  Tolerate
A) 3 4 1 2B) 3 2 4 1
C) 1 2 3 4D) 4 1 3 2
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 4 1 2


ENGLISH > GENERAL
10) Match Column A with Column B to make meaningful sentences by using suitable preposition
1) Latha learnt French -  At 45
2) Smitha -  Between tow of us
3) This is -  By Thomas Hardy
4) This book was written -  Got off the bus
A) 1 4 3 2B) 1 3 4 2
C) 1 2 4 3D) 1 4 2 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1 4 2 3