TNPSC_EXAMS > GROUP-IV > GROUP_II_2012
GEOGRAPY > SPACE
1) Match the following :
1) Chandrayan I -  Metallurgical observation/Research
2) Kalpana I -  Unmanned moon mission
3) Accelerators III -  Development of space science
4) Indian Space Programme -  Cyclotron
A) 2 1 4 3B) 1 2 3 4
C) 3 4 2 1D) 4 1 2 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 1 4 3


PHYSICAL_SCIENCE > CHEMISTRY
2) Pick the correct answer. Graphite can be converted into diamond by applying.
A) temperature 3000oC and pressure 1,00,000 atmB) temperature 300C and 1 atmospheric pressure (atm)
C) temperature 100C and no pressureD) applying pressure alone
View AnswerDiscuss on this
Answer : temperature 3000oC and pressure 1,00,000 atm


NATURAL_SCIENCE > ZOOLOGY
3) Organisms which are widely used for experiments in genetics are
A) Mosquito, House fly and House ratB) Fruit fly, E.Coli and White rat
C) Rabbit, Dolly Sheet and VirusesD) Viruses, Yeasts and House fly
View AnswerDiscuss on this
Answer : Fruit fly, E.Coli and White rat


COMPUTER_SCIENCE > GENERAL
4) Identify the name associated with antivirus products
A) McCaffeB) Adobe
C) JavaD) Epic
View AnswerDiscuss on this
Answer : McCaffe


PHYSICAL_SCIENCE > PHYSICAL_SCIENCE
5) Pick out which is not correctly matched :
A) Solar steam generating system -  Air conditioning
B) Biogas power plant -  To provide electricity
C) Hydropower -  Hilly areas
D) Solar energy -  Non renewable sources of energy
View AnswerDiscuss on this
Answer : Solar energy--Non renewable sources of energy


SPORTS > COMMONWEALTH
6) The nationality of the famous football player Diego - Maradona is
A) BrazilB) Argentina
C) ItalyD) England
View AnswerDiscuss on this
Answer : Argentina


NATURAL_SCIENCE > BOTANY
7) Vermi compost prepared by using earthworms
A) inhibits the decomposition of plant wasteB) speeds up the process of decomposition of plant waste
C) enhances the water holding capacity of the soilD) prevents the diseases
View AnswerDiscuss on this
Answer : speeds up the process of decomposition of plant waste


SPORTS > COMMONWEALTH
8) The term "Double fault" is associated with
A) HockeyB) Handball
C) Lawn tennisD) Football
View AnswerDiscuss on this
Answer : Lawn tennis


COMPUTER_SCIENCE > GENERAL
9) Opera is
A) a programming languageB) an operating system
C) a browserD) word processing tool
View AnswerDiscuss on this
Answer : a browser


CIVICS > GENERAL
10) Match the following :
1) Octroi -  Tourism operator
2) Professional tax -  Trader
3) Service tax -  Cement manufacturer
4) Value Added Tax -  Medical profession
A) 2 4 3 1B) 3 2 4 1
C) 2 4 1 3D) 4 2 3 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 4 1 3