TNPSC_EXAMS > GROUP-IV > GROUP_II_2012
ENGLISH > PICK_THE_CORRECT_ONE
1) Select the correct sentence from the option given below
A) River Mississappi one of the longest river in the worldB) My dress is old than yours
C) Stephen drives as rash as RafiD) No other road is more narrow as this one
View AnswerDiscuss on this
Answer : Stephen drives as rash as Rafi


ENGLISH > PLURAL
2) Find out the correct plural from for the underline word : The hunter saw some ten bison near the pond
A) bisonB) bisons
C) bisonseD) none of these
View AnswerDiscuss on this
Answer : bison


ENGLISH > GENERAL
3) Fill in the blanks with correct 'Homophone' : If you want to reach God, you have to _________ wordly pleasure.
A) fore goB) four go
C) for goD) four pass
View AnswerDiscuss on this
Answer : for go


ENGLISH > PICK_THE_CORRECT_ONE
4) Which one of the following is a correct sentence
A) If you pay the bill you will punishedB) Unless you pay the bill you will be punished
C) Unless you paid the bill you will be punishedD) Unless you don't pay the bill, you will be punished
View AnswerDiscuss on this
Answer : Unless you pay the bill you will be punished


ENGLISH > PICK_THE_CORRECT_ONE
5) Which one of the following a correct sentence
A) More jobs will be provided for graduatedB) More jobs are providing for graduates
C) More jobs to provided for graduatesD) More jobs will provide for graduates
View AnswerDiscuss on this
Answer : More jobs will be provided for graduated


ENGLISH > ANTONYMS
6) Match the following words
1) Panic -  Refused
2) Torrent -  Chase
3) Pursuit -  An outpour
4) Denied -  Fear
A) 3 1 4 2B) 4 2 3 1
C) 3 2 1 4D) 4 3 2 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 4 3 2 1


ENGLISH > GENERAL
7) Find out the part of speech that is not used in the underlined words
1) His brother is a diligent man
2) The cat is away
3) He is very hopeful
4) He shared has experience with me
A) Noun
B) Verb
C) Adjective
D) Adverb
View AnswerDiscuss on this
Answer : Verb


ENGLISH > GENERAL
8) Select the appropriate active voice for the following sentence : When will the bridge be completed
A) When can the bridge completeB) When shall we complete the bridge
C) When will they complete the bridgeD) When will the bridge completed
View AnswerDiscuss on this
Answer : When will they complete the bridge


ENGLISH > GENERAL
9) Choose the appropriate passive voice for the following sentence : Little stroke fell great oaks
A) Great oaks are felled by little strokesB) Great oaks are being felled by little strokes
C) Great oaks are being felt by little strokesD) Great oaks are felt by little strokes
View AnswerDiscuss on this
Answer : Great oaks are felled by little strokes


ENGLISH > GENERAL
10) Select the appropriate active voice for the underlined words : I may be considered for the promotion by the secretary
A) Will considerB) Considered
C) Will be consideredD) May consider
View AnswerDiscuss on this
Answer : May consider