TNPSC_EXAMS > GROUP-IV > GROUP_II_2012
ENGLISH > GENERAL
1) Which one of the following sentence has a participle in it?
A) He saw the sunshine and threw open the windowB) He is seeing the sunshine through the window
C) As he saw the sunshine, he threw open the windowD) Seeing the sunshine, he threw open the window
View AnswerDiscuss on this
Answer : Seeing the sunshine, he threw open the window


ENGLISH > ANTONYMS
2) Find out the meaning for the underlined word. A terrible fatigue and inertia had come over me.
1) Tiresome
2) Laborious
3) final
4) Exhaustive
5. Entire
A) 1,2,5
B) 1,2,1
C) 1,3,4
D) 1,2,3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1,2,1


ENGLISH > GENERAL
3) Match the following phrases/idioms given in Column A with their meaning in Column B
1) Kick the bucket -  Walk fast in anger
2) Take a look -  Lose one's emotional balance
3) March off -  To die
4) Meltdown -  Tried to find something
A) 4 2 1 3B) 2 1 3 4
C) 3 4 1 2D) 3 1 4 2
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 4 1 2


ENGLISH > GENERAL
4) Match the following
1) Absolute -  Union
2) Segregation -  Subjugation
3) Universal -  Peculiar
4) Uniformity -  Disorder
(e).
A) 5 2 3 4B) 5 1 3 4
C) 5 1 4 3D) 5 2 4 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 5 1 3 4


ENGLISH > ANTONYMS
5) Choose the correct antonym for the underlined word from the options givrn : I want to pursue my studies
A) discontinueB) continue
C) prolongD) discomfort
View AnswerDiscuss on this
Answer : discontinue


ENGLISH > GENERAL
6) Fill in the blanks with sutable options : My grandmother ________ seventy five years old when she _____
A) was, diedB) is, died
C) was, will dieD) was, die
View AnswerDiscuss on this
Answer : was, died


ENGLISH > GENERAL
7) When you _________ I _________ my dinner
A) telephoned, was havingB) telephoned, am having
C) telephoned, will be havingD) were telephoned, would have
View AnswerDiscuss on this
Answer : telephoned, was having


ENGLISH > ADVERB
8) pick out the sentence without an adverb.
A) He speaks cheerfullyB) Sankaran received the badge
C) He walks fastD) I get up early
View AnswerDiscuss on this
Answer : Sankaran received the badge


ENGLISH > GENERAL
9) Select the incorrect sentence from the following
A) The sun rises in the eastB) Stars shine at night
C) India became independent in 1947D) Akbar rules India well in the 16th century
View AnswerDiscuss on this
Answer : Akbar rules India well in the 16th century


ENGLISH > PICK_THE_CORRECT_ONE
10) Select the correct option to complete the given sentence : If I were you ________
A) I would do it at onceB) I would have done it at once
C) I will do it onceD) I can do it at once
View AnswerDiscuss on this
Answer : I would do it at once