TNFD > Uniformed_Services_Recruitment_ > TNFO_question_paper_answerkey
GENERAL > GENERAL
1) Who is the Vice-Chairman of Niti-Aayog ?
A) B. K. ChaturvediB) Y. V. Reddy
C) Arvind VirmaniD) Arvind Panagariya
View AnswerDiscuss on this
Answer : Arvind Panagariya

.

GENERAL > GENERAL
2) The Indian rupee sign Rupee was designed by____________
A) Rakesh KumarB) D. Udaya Kumar
C) Kamal Kumar PandeyD) Hitesh Padmashali
View AnswerDiscuss on this
Answer : D. Udaya Kumar

.

GEOGRAPY > CROPS
3) Which of the following states is the largest producer of coffee ?
A) Tamil NaduB) Karnataka
C) West BengalD) Assam
View AnswerDiscuss on this
Answer : Karnataka

Karnataka accounting 53 PERC of production in india.TN 11 PERC,Kerala 28 PERC

CIVICS > GENERAL
4) Multidimensional Poverty Index (MPI) is a new index being included in
A) Human Development ReportB) World Development Report
C) World Poverty ReportD) India's Human Development Report
View AnswerDiscuss on this
Answer : Human Development Report

.

GEOGRAPY > EARTH
5) Tamil nadu ranks first in the generation of _____
A) Hydro powerB) Thermal power
C) Solar powerD) Wind power
View AnswerDiscuss on this
Answer : Wind power

In all over india tamil nadu was the leading producer of wind power

CIVICS > GENERAL
6) Santhanam committee is related to _____
A) Eradication of corroptionB) Eradication of poverty
C) Centre state relationD) Reservation
View AnswerDiscuss on this
Answer : Eradication of corroption

In 1962, Lal Bahadur Sastri appointed Santhanam to preside over the corruption committee

HISTORY > INDIAN_NATIONAL_MOVEMENT
7) Who created the office of the district collector
A) Warren HastingsB) Cornwallis
C) Load RipponD) Lord Mayo
View AnswerDiscuss on this
Answer : Warren Hastings

This was introduced by Warren Hastings in 1772

CIVICS > GENERAL
8) In which year were the right to information rules formed
A) 2005B) 2008
C) 2010D) 2012
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2005

.

CIVICS > GENERAL
9) Which day is celebrated as the 'Civil service Day' every year
A) March 10B) March 21
C) 2010D) April 21
View AnswerDiscuss on this
Answer : April 21

The purpose for this day is to rededicate and recommit themselves to the cause of the people

GEOGRAPY > LOCATION
10) Where is the National Forest Research Institute
A) SimlaB) Nagpur
C) MussoorieD) Deradun
View AnswerDiscuss on this
Answer : Deradun

It is located at Dehradun in Uttarakhand