TNFD > Uniformed_Services_Recruitment_ > TNFO_question_paper_answerkey
GEOGRAPY > POPULATION
1) Accoding to the 2011 census the percentage of population living in urban areas is
A) 31B) 32
C) 33D) 35
View AnswerDiscuss on this
Answer : 31

According to census 2011 the urban population was 31.6 PERC

CIVICS > GENERAL
2) The Ex-office Secretary of the National Development council is ____
A) Vice-chairman of planning CommissionB) Secretary of planning commission
C) Secretary of Finance ministryD) General Secreatary of Lok Sabha
View AnswerDiscuss on this
Answer : Secretary of planning commission

.

CIVICS > GENERAL
3) NABARD was established on the recommendations of _____
A) Sivaraman CommitteeB) Narasimhan Committee
C) Public Accounts CommitteeD) Kelkar Committee
View AnswerDiscuss on this
Answer : Sivaraman Committee

.

CIVICS > GENERAL
4) Mixed economy refers to ______
A) Coexistence of small and large industriesB) Coexistence of agriculture and industry
C) Coexistence of public and private sectorD) Coexistence of domestic and foreign enterprises
View AnswerDiscuss on this
Answer : Coexistence of public and private sector

.

CIVICS > GENERAL
5) Which of the following controls the functioning of share market in india
A) FERAB) MRTP
C) FEMAD) SEBI
View AnswerDiscuss on this
Answer : SEBI

.

CIVICS > GENERAL
6) With which is the 'Golden Triangle' related
A) AgricultureB) Tourism
C) EducationD) Industry
View AnswerDiscuss on this
Answer : Tourism

Delhi,Agra and jaipur apr golden triangle of india

GENERAL > GENERAL
7) Who is the present(2015) president of world bank
A) Christine LagardeB) Milind Kharat
C) Takehiko NakaoD) Jing yong kim
View AnswerDiscuss on this
Answer : Jing yong kim

he id the 12th president of the World Bank Group

CIVICS > ACT
8) Central Ganga Authority was constituted in the year ____
A) 1981B) 1983
C) 1985D) 1990
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1985

Prime Minister Rajiv Gandhi set up Central Ganga Authority in February 1985.

GENERAL > GENERAL
9) World Water Day is celebrated on ___
A) February 20B) February 22
C) March 20D) March 22
View AnswerDiscuss on this
Answer : March 22

United Nations General Assembly declared World Water Day on 22 march 1993

GENERAL > GENERAL
10) Which type of goal is included in the 'Technology Vision 2020' for the development of India ?
A) Optimistic goalB) Collective goal
C) Short term goalD) Long term goal
View AnswerDiscuss on this
Answer : Long term goal

A. P. J. Abdul Kalam formed vision Technology Vision 2020