TNFD > Uniformed_Services_Recruitment_ > TNFO_question_paper_answerkey
GEOGRAPY > POPULATION
1) Census of India is being held regularly after every ____
A) Five yearsB) Six years
C) Eight yearsD) Ten years
View AnswerDiscuss on this
Answer : Ten years

.

CIVICS > GENERAL
2) Gross Domestic Product is a measure of a country's _______
A) Financial positionB) Industrial position
C) International economic activitiesD) Domestic economic activities
View AnswerDiscuss on this
Answer : Domestic economic activities

.

CIVICS > GENERAL
3) The Green Revolution in India was planned during
A) Second Five Year PlanB) Third Five Year Plan
C) Annual Plans (1967-69)D) Fourth Five Year Plan
View AnswerDiscuss on this
Answer : Second Five Year Plan

Green Revolution in India launched in year 1960
Five year plan started in year 1951
first five year plan 1951-1956
second five year plan 1956-1961

CIVICS > GENERAL
4) Which of the following is not related to an investment in uman capital
A) WageB) Education
C) TrainingD) Health
View AnswerDiscuss on this
Answer : Wage

capital means having some thing in the form of money or other assets.
1. Wage salary it is not a assert. because at any time we may got out of work we can not assure.
2. Education learning is a greate it is knowlage assert
3. Training learning is a greate it is knowlage assert
4. Health is also assert how? if you were good you can earn money. your are the capital.

FARMING > GENERAL
5) Which of the following fertilizer is not imported under Open General Licence
A) UreaB) Nitrogen Fertilizers
C) Phosphatic FertilizersD) Potash Fertilizers
View AnswerDiscuss on this
Answer : Urea

.

GEOGRAPY > EARTH
6) Which of the following place is not associated with nuclear power plants in india
A) KudankulamB) Kota
C) TarapurD) Bangaluru
View AnswerDiscuss on this
Answer : Bangaluru

Bangaluru dont have nuclear power plants.

GENERAL > GENERAL
7) Knowledge it a unique resource because ____
A) It grows from sharingB) It is same as information
C) It is subject to copyrightD) It relies on the law of diminishing returns
View AnswerDiscuss on this
Answer : It relies on the law of diminishing returns

.

CIVICS > GENERAL
8) Development means Economic growth plus change in
A) Sustainable DevelopmentB) National Income
C) Economic DevelopmentD) Balanced Development
View AnswerDiscuss on this
Answer : Sustainable Development

.

FARMING > GENERAL
9) Who is the father of Operation Flood ?
A) M.S. SwaminathanB) C. Subramaniam
C) Dr. Vergheese KunenD) Norman Borlaug
View AnswerDiscuss on this
Answer : Dr. Vergheese Kunen

He got the award for his billion-litre idea the world largest agricultural development programme

GENERAL > GENERAL
10) Which of the following is known as plastic money
A) Bearer ChequesB) Demand Drafts
C) Credit cardsD) Gift Cheques
View AnswerDiscuss on this
Answer : Credit cards

plastic money means hard plastic cards it can be credit card,cash cards,debit card,gift card