SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_QP_Answer_key_10_8_2015_Morning
PUZZLES > General_PUZZLE
1) select the missing number from the given responses :
26, 52, 78, ___?
A) 91B) 104
C) 65D) 13
View AnswerDiscuss on this
Answer : 104


PUZZLES > General_PUZZLE
2) select the missing number from the given responses :
? 7 13
6 12 4
19 20 8
A) 18B) 26
C) 8D) 13
View AnswerDiscuss on this
Answer : 26


PUZZLES > General_PUZZLE
3) Rama travels 10 km towards the north, turns left and travels 4 km and then again turns right and covers another 5 km and then turns right and travels 4 km. How far is she from the starting point
A) 5 kmB) 10 km
C) 15 kmD) 19 km
View AnswerDiscuss on this
Answer : 5 km


PUZZLES > General_PUZZLE
4) If the letters in PRABHA are coded as 275965, and TILAK are coded as 38451, how can BHARATI be coded
A) 8543691B) 9251869
C) 8125758D) 9657538
View AnswerDiscuss on this
Answer : 9657538


PUZZLES > General_PUZZLE
5) If A is "-", B is "x", C is "+" & D is "÷", then what is the addition of 7B6C5A2 & 7A5B4D2
A) 45B) 48
C) 42D) 43
View AnswerDiscuss on this
Answer : 42


CIVICS > GENERAL
6) Gross National Product - Depreciation Allowance
A) Gross Domestic ProductB) Personal Income
C) Net National ProductD) Per Capita Income
View AnswerDiscuss on this
Answer : Net National Product


CIVICS > GENERAL
7) The Panchayat Samiti remains accountable for its functions to
A) The Gram Panchayats and Gram SabhasB) Zilla Parishads
C) Anchal PanchayatsD) Janpad Panchayats
View AnswerDiscuss on this
Answer : Zilla Parishads


CIVICS > PARLIAMENT
8) The legislature gains a priority over the executive in
A) A Federal GovernmentB) An Authoritarian Government
C) A Parliamentary GovernmentD) A Presidential Government
View AnswerDiscuss on this
Answer : A Parliamentary Government


CIVICS > GENERAL
9) Equilibrium price in the market is determined by the
A) equality between total cost and total revenueB) equality between average cost and average revenue
C) equality between marginal cost and marginal revenueD) equality between marginal cost and average cost
View AnswerDiscuss on this
Answer : equality between marginal cost and marginal revenue


CIVICS > GENERAL
10) In the national context which of the following indicates Macro Approach
A) Sales of Bata Shoe CompanyB) Exports of Mangoes to U.K
C) Income from RailwaysD) Inflation in India
View AnswerDiscuss on this
Answer : Inflation in India