SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_QP_Answer_key_10_8_2015_Morning
PUZZLES > General_PUZZLE
1) From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word:
CUMBERSOME
A) MOUSEB) SOBER
C) ROMED) MERCY
View AnswerDiscuss on this
Answer : MERCY


PUZZLES > General_PUZZLE
2) Name a single letter, which can be prefixed to the following words in order to obtain entirely new words :
TILL TABLE PILE TAB PRING
A) SB) B
C) HD) C
View AnswerDiscuss on this
Answer : S


PUZZLES > General_PUZZLE
3) Unscramble the following letters to frame a meaningful word. Then find out the correct numerical position of the letters:
B C U S M E L R N A
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
A) 6 1 4 3 2 5 8 7 9 10B) 3 1 5 7 10 4 2 6 9 8
C) 3 9 4 2 8 10 5 1 7 6D) 2 1 3 4 6 8 9 7 5 10
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 9 4 2 8 10 5 1 7 6


PUZZLES > General_PUZZLE
4) Select the related number from the given alternatives :
80 : 99 : 120 : ?
A) 143B) 156
C) 169D) 181
View AnswerDiscuss on this
Answer : 143


PUZZLES > General_PUZZLE
5) Find the odd one out
A) 324B) 244
C) 514D) 136
View AnswerDiscuss on this
Answer : 136


PUZZLES > General_PUZZLE
6) Complete the series :
E, F, H, K, _?_, T
A) MB) O
C) ND) P
View AnswerDiscuss on this
Answer : O


PUZZLES > General_PUZZLE
7) In a particular way the word NORTH POLE is coded as ELOP HTRON, how can SOUTH POLE be written
A) ELOP HTUOSB) ELOPH UOST
C) ELOPH OUSTD) ELOPH SOUT
View AnswerDiscuss on this
Answer : ELOP HTUOS


PUZZLES > General_PUZZLE
8) In the following Two Questions, from the given alternatives select the word which cannot be formed using the letters of the given word :
CONSTITUTIONAL
A) CONSULTB) CONSTANT
C) TUITIOND) CONDITION
View AnswerDiscuss on this
Answer : CONSTANT


PUZZLES > General_PUZZLE
9) In the following Two Questions, from the given alternatives select the word which cannot be formed using the letters of the given word :
ORGANISATION
A) ORGANB) ORIGINAL
C) NATIOND) GAIN
View AnswerDiscuss on this
Answer : ORGAN


PUZZLES > General_PUZZLE
10) How many 5"s are there in the following number sequence which are immediately followed by 4 but not immediately preceded by 6 :
8 9 5 4 2 5 4 8 5 5 7 8 6 4 4 5 6 6 5 4 7 5 4 4 6 3 8
A) 1B) 2
C) 4D) 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 4