SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_QP_Answer_key_10_8_2015_Morning
PUZZLES > General_PUZZLE
1) In the following Two Questions, which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it:
ccbab_caa_bccc_a_
A) babbB) bbba
C) baabD) babc
View AnswerDiscuss on this
Answer : babb


PUZZLES > General_PUZZLE
2) In the following Two Questions, which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it:
a__dba__bcad__da—cd
A) bccdbcabB) abcddcba
C) cbcddcbaD) aabbccdd
View AnswerDiscuss on this
Answer : bccdbcab


PUZZLES > NUMBER
3) Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series :
4, 6, 10, 16, 24, ____ ?
A) 28B) 30
C) 34D) 40
View AnswerDiscuss on this
Answer : 34


PUZZLES > NUMBER
4) Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series :
3, 5, 9, 17,____?
A) 26B) 65
C) 33D) 42
View AnswerDiscuss on this
Answer : 33


MATHEMATICS > Time_and_Distance
5) A train starts from station A and reaches B 15 minutes late when it moves with 40 km/hr and 24 minutes late when it goes 30 km/hr. The distance between the two stations is
A) 16 kmB) 18 km
C) 21 kmD) 24 km
View AnswerDiscuss on this
Answer : 18 km


MATHEMATICS > GENERAL
6) In a row of men, Manoi is 30th from the right and Kiran is 20 th from the left. When they interchange their position, Manoj becomes 35th from the right. What is the total number of men in the row
A) 45B) 44
C) 54D) 34
View AnswerDiscuss on this
Answer : 54


PUZZLES > General_PUZZLE
7) Using the following code and key decode the given coded word:
Code : L X P Z J Y Q M N B
Key : b a e s p r h i g t
Coded word : ZBYXMNQB
A) heightB) struggle
C) straightD) strength
View AnswerDiscuss on this
Answer : straight


PUZZLES > WORD
8) In a certain code "MOUSE? is written as "PRUQC". How is "SHIFT" written in that code?
A) VJIDRB) VIKRD
C) RKIVDD) VKIDR
View AnswerDiscuss on this
Answer : VKIDR


PUZZLES > NUMBER
9) In a certain code, "253" means "books are old"; "546" means "man is old" and "378" means "buy good books". What stands for "are" in that code?
A) 2B) 4
C) 5D) 6
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2


PUZZLES > General_PUZZLE
10) Seven persons A, B, C. D, E, F and G are standing in a straight line
D is to the right of G
C is between A and B
E is between F and D
There are three persons between G and B. Who is on the extreme left
A) AB) B
C) DD) G
View AnswerDiscuss on this
Answer : G