SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_QP_Answer_key_10_8_2015_Morning
PUZZLES > NUMBER
1) In the following Questions, select the missing number from the given responses :
7 5 3
8 4 9
2 8 ?
112 160 162
A) 4B) 6
C) 8D) 12
View AnswerDiscuss on this
Answer : 6


PUZZLES > NUMBER
2) In the following Questions, select the missing number from the given responses :
9 11 13
13 15 17
10 12 14
14 16 18
11 13 ?
A) 22B) 14
C) 15D) 21
View AnswerDiscuss on this
Answer : 15


MATHEMATICS > GENERAL
3) Pinky walks a distance of 600 mtr. towards east, turns left and moves 500 mtr, then turns left and walks 600 mtr. and then turns left again and moves 500 mtr and halts. At what distance in metres is she from the starting point
A) 2200B) 500
C) 0D) 600
View AnswerDiscuss on this
Answer : 0


MATHEMATICS > GENERAL
4) Sunita rode her scooty northwards, then turned left and then again rode to her left 4 km. She found herself exactly 2 kms west of her starting point. How far did she ride northwards initially
A) 2 kmB) 4 km
C) 5 kmD) 6 km
View AnswerDiscuss on this
Answer : 4 km


GENERAL > Common
5) You are to decide which of the given conclusions can definitely be drawn from the given statement
1) Statement : Every school should promote partnerships that will increase parental involvement and participation ror promoting the growth of children
2) Conclusions I : For the growth of the children, parents should be involved in various school activities
3) Conclusions II: Involvement of parents in school activities has no influence on the growth of the children
4) -
A) Only I follows
B) Only II follows
C) Neither 1 nor II follows
D) Both I and II follow
View AnswerDiscuss on this
Answer : Only I follows


GENERAL > Common
6) You are to decide which of the given conclusions can definitely be drawn from the given statement
1) Statement: Aggressive animals can be trained with care and affection to behave as the occassion demands
2) Conclusions I : Trained dogs cannot be aggressive
3) Conclusions II: Animals are always aggressive unless care and affection is given to them
4) -
A) Only I follows
B) Only II follows
C) Neither I nor II follows
D) Both I and II follow
View AnswerDiscuss on this
Answer : Neither I nor II follows


PUZZLES > NUMBER
7) In the following Six Questions, select the related word/letters/number from the given alternatives :
2 : 32 : : 3 : _?_
A) 243B) 293
C) 183D) 143
View AnswerDiscuss on this
Answer : 243


PUZZLES > NUMBER
8) In the following Six Questions, select the related word/letters/number from the given alternatives :
D x H : 4 x 8 as M x O : _____?
A) 12 x 17B) 12 x 16
C) 13 x l7D) 14 x 18
View AnswerDiscuss on this
Answer : 13 x l7


PUZZLES > WORD
9) In the following Six Questions, select the related word/letters/number from the given alternatives :
Haematology : Blood : : Phycology : _?_
A) FungiB) Fishes
C) AlgaeD) Diseases
View AnswerDiscuss on this
Answer : Algae


PUZZLES > WORD
10) In the following Six Questions, select the related word/letters/number from the given alternatives :
Pride of Lions : : ______of cats
A) HerdB) School
C) ClowderD) Bunch
View AnswerDiscuss on this
Answer : Clowder