SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_9_8_2015_Evening_QP_Answer_key
GENERAL > Common
1) Autocracy means:
A) Rule by kingB) Absolute rule by one
C) Rule by fewD) Rule by the representatives of the people
View AnswerDiscuss on this
Answer : Absolute rule by one


GEOGRAPY > LOCATION
2) Microbial Type Culture Collection Centre is situated at:
A) ChandigarhB) New Delhi
C) BangaloreD) Hyderabad
View AnswerDiscuss on this
Answer : Hyderabad


CIVICS > ACT
3) The Environment (Protection) Bill was passed by the parliament of India in:
A) 1984B) 1986
C) 1972D) 1981
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1972


PHYSICAL_SCIENCE > PHYSICAL_SCIENCE
4) Heavy metals got their names because compared to other atoms they have
A) Higher densitiesB) Higher atomic masses
C) Higher atomic numbersD) Higher atomic radii
View AnswerDiscuss on this
Answer : Higher densities


GENERAL > Common
5) Which of the following can be found as pollutants in the drinking water in some parts of India
(a) Arsenic
(b) Sorbitol
(c) Fluoride
(d) Formaldehyde
(e) Uranium
Select the correct answer using the code given below:
A) (a),(b),(c),(d)and (e)B) (a) and (c) only
C) (b), (d) and (e) onlyD) (a), (c) and (e) only
View AnswerDiscuss on this
Answer : (a) and (c) only


HISTORY > INDIAN_NATIONAL_MOVEMENT
6) Mahatma Gandhi began his political activities in India first from
A) ChamparanB) Sabarmati
C) DandiD) Kheda
View AnswerDiscuss on this
Answer : Kheda


CIVICS > GENERAL
7) What is ordinary law
A) Laws made by the high courtB) Laws made and enforced by the government
C) Laws made by the common peopleD) Laws made by the supreme court
View AnswerDiscuss on this
Answer : Laws made by the supreme court


CIVICS > GENERAL
8) The name of the upper house of Indian parliament is
A) Legislative AssemblyB) House of Lords
C) SenateD) Rajya Sabha
View AnswerDiscuss on this
Answer : Rajya Sabha


HISTORY > CULTURE
9) The Classical Dance of Andhra Pradesh is
A) BharatanatyamB) Kathakali
C) KuchipudiD) Odissi
View AnswerDiscuss on this
Answer : Kathakali


GENERAL > Common
10) "Don"t Laugh : We are police", this book was compiled by
A) Bishan Lal Vohral.G.PB) K.P.S.Gill D.G.P
C) Shanti Swaroop IG. PoliceD) None of these
View AnswerDiscuss on this
Answer : None of these