SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_9_8_2015_Evening_QP_Answer_key
PUZZLES > General_PUZZLE
1) 9 : 50 :: ?
A) 15:225B) 20:105
C) 22:110D) 18:190
View AnswerDiscuss on this
Answer : 20:105


PUZZLES > General_PUZZLE
2) √aFI = M :√ADD = L :: √ABA = ?
A) OB) I
C) KD) N
View AnswerDiscuss on this
Answer : K


GENERAL > Common
3) The Mediterranean region are characterized by heavy rain in:
A) AutumnB) Winter
C) SummerD) Spring
View AnswerDiscuss on this
Answer : Winter


PHYSICAL_SCIENCE > CHEMISTRY
4) The ore of Aluminium is :
A) FluosparB) Bauxite
C) ChalcopyritesD) Hematite
View AnswerDiscuss on this
Answer : Bauxite


PHYSICAL_SCIENCE > PHYSICAL_SCIENCE
5) Fascism believes in the application of the principle of:
A) TotalitarianismB) Democracy
C) UtilitarianismD) Dictatorship
View AnswerDiscuss on this
Answer : Dictatorship


GEOGRAPY > EARTH
6) The earth completes one rotation on its axis in:
A) 23h 10min 2secB) 23h 30min
C) 23h 56min 4.9secD) 24 h
View AnswerDiscuss on this
Answer : 23h 10min 2sec


CIVICS > GENERAL
7) On 2nd June 2015 a conference on Make in India -Indigenisation of currency was organised by the department of Economic Affairs Ministry of Finance Govt, of India. Who inaugurated the conference
A) Prime MinisterB) Finance Secretary
C) Governor R.B.ID) Finance Minister
View AnswerDiscuss on this
Answer : Finance Secretary


GEOGRAPY > EARTH
8) For a missile launched with a velocity less than the earth"s escape velocity, the total energy is:
A) Either positive or negativeB) Positive
C) NegativeD) Zero
View AnswerDiscuss on this
Answer : Either positive or negative


PHYSICAL_SCIENCE > PHYSICAL_SCIENCE
9) The Liquidity Preference Theory of Interest was propounded by:
A) Adam SmithB) J.M.Keynes
C) Alfred MarshallD) David Ricardo
View AnswerDiscuss on this
Answer : J.M.Keynes


NATURAL_SCIENCE > ZOOLOGY
10) Xenobiotics which are inherently resistant to microbial attack are called as :
A) BiodegradableB) Persistent
C) RecalcitrantD) All of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : Recalcitrant