SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_9_8_2015_Evening_QP_Answer_key
PUZZLES > General_PUZZLE
1) P, Q, R, S, T, U are 6 members of a family in which there are two married couples. T, a teacher is married to a doctor who is mother of R and U. Q, the lawyer is married to P. P has one son and one grandson. Of the two married ladies one is a housewife. There is also one student and one male engineer in the family. Which of the following is true about the grand daughter of the family
A) She is a doctorB) She is a lawyer
C) She is an engineerD) She is a student
View AnswerDiscuss on this
Answer : She is a lawyer


PUZZLES > General_PUZZLE
2) select the missing number from the given responses
I 25 15 40 8
II 65 25 90 ?
III 45 15 60 12
A) 24B) 6
C) 12D) 18
View AnswerDiscuss on this
Answer : 12


PUZZLES > General_PUZZLE
3) select the missing number from the given responses
2 4 2
3 9 3
4 16 4
8 64 7
A) 9B) 16
C) 24D) 8
View AnswerDiscuss on this
Answer : 24


GENERAL > Common
4) select the missing number from the given responses
18 21 24
3 9 3
6 4 8
-- -- --
21 26 ?
A) 29B) 22
C) 24D) 27
View AnswerDiscuss on this
Answer :


GENERAL > Common
5) Sohan drove 15 km to the west from his house, then turned left and drove 20 km. He then turned east and drove 25 km and finally turning left covered 20 km. How far he is from his house ?
A) 80kmB) 5km
C) 10kmD) 40km
View AnswerDiscuss on this
Answer :


PUZZLES > General_PUZZLE
6) one or two statements is given followed by two Conclusions/ Assumptions, I and II. You have to consider the statement to be true, even if it seems to be at variance from commonly known facts
1) Statement I All poets are daydreamers
2) Statement II All painters are daydreamers
3) Conclusion I All painters are poets
4) Conclusion II Some daydreamers are not painters
A) Both I and II follow
B) Only I follows
C) Only II follows
D) Neither I nor II follows
View AnswerDiscuss on this
Answer : Only II follows


PUZZLES > General_PUZZLE
7) one or two statements is given followed by two Conclusions/ Assumptions, I and II. You have to consider the statement to be true, even if it seems to be at variance from commonly known facts
1) Statement I Some men are good
2) Statement II Some men are wise
3) Conclusion I Some wisemen are good
4) Conclusion II Some good men are wise
A) If both cannot be drawn
B) If I alone can be drawn
C) If both I and II can be drawn
D) If II alone can be drawn
View AnswerDiscuss on this
Answer : If both cannot be drawn


PUZZLES > General_PUZZLE
8) 16:22::36:?
A) 26B) 24
C) 46D) 44
View AnswerDiscuss on this
Answer : 46


PUZZLES > General_PUZZLE
9) Palaeontology : Fossil:: Phrenology : ?
A) SkullB) Pancreas
C) ThyroidD) Lungs
View AnswerDiscuss on this
Answer : Lungs


PUZZLES > General_PUZZLE
10) MIKE : OGMC :: CIAD : ?
A) EICBB) AJCF
C) EGCBD) ENCF
View AnswerDiscuss on this
Answer : EGCB