SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_9_8_2015_Evening_QP_Answer_key
PUZZLES > General_PUZZLE
1) 0,7, 26, 63, _?___
A) 124B) 87
C) 96D) 123
View AnswerDiscuss on this
Answer : 124


PUZZLES > General_PUZZLE
2) In a certain code language "481" means "sky is blue", "246" means "sea is deep" and "698" means "sea looks blue". What number is the code for "blue" ?
A) 9B) 1
C) 6D) 8
View AnswerDiscuss on this
Answer : 8


PUZZLES > General_PUZZLE
3) From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word :
ENVIRONMENT
A) ENTERB) ENTRANCE
C) MOVEMENTD) EMINENT
View AnswerDiscuss on this
Answer : ENTRANCE


PUZZLES > General_PUZZLE
4) In certain code FARMER is written as MAFMRE, in that code which word will be written as GIVALEL ?
A) VELAIGLB) VIALEGL
C) VAGIELLD) AIGALE
View AnswerDiscuss on this
Answer : AIGALE


PUZZLES > General_PUZZLE
5) Name a single letter that can be suffixed to the following words to form new words :
(A) HAT
(B) BAR
(C) BAT
(D) PIN
(E) BATH
A) DB) A
C) ED) B
View AnswerDiscuss on this
Answer : E


MATHEMATICS > Time_and_Distance
6) A man takes 6 km distance to go around the rectangular area. If the area of the rectangle is 2 km, find the difference between length and breadth
A) 0.75 kmB) 1 km
C) 0.5 kmD) 2 km
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1 km


MATHEMATICS > GENERAL
7) Some equations are solved on the basis of a certain system. On the same basis find out the correct answer for the unsolved equation :
4-5-1 = 514,
3-5-6 = 563,
0-6-8= ?
A) 068B) 860
C) 680D) 806
View AnswerDiscuss on this
Answer : 680


PUZZLES > General_PUZZLE
8) Which single letter can be prefixed to the following words in order to obtain entirely new words ? (Same letter has to be prefixed in all the five words of each)
EAT OUR IS AS AT
A) BB) S
C) HD) C
View AnswerDiscuss on this
Answer : H


PUZZLES > General_PUZZLE
9) In a certain code, LUTE is written as MUTE and GATE is written as HATE, then how BLUE will be written in that code
A) FLUEB) CLUE
C) GLUED) FLUD
View AnswerDiscuss on this
Answer : CLUE


PUZZLES > General_PUZZLE
10) Six students A, B, C, D, E, F are sitting on the ground. A and B belong to Ruby House, while the rest belong to Emerald House. D and F are tall, while others are short. C and D are wearing glasses, while others are not wearing. Which girl of Emerald house who is tall and wearing glass
A) AB) B
C) CD) D
View AnswerDiscuss on this
Answer : D