SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_9_8_2015_Evening_QP_Answer_key
GENERAL > Common
1) antonyms (opposite) : Urbane
A) LoudB) Rural
C) CrudeD) Native
View AnswerDiscuss on this
Answer : Crude


GENERAL > Common
2) antonyms (opposite) : Authentic
A) realB) genuine
C) falseD) factual
View AnswerDiscuss on this
Answer : false


GENERAL > Common
3) antonyms (opposite) : Bold
A) timidB) nervous
C) coyD) fearful
View AnswerDiscuss on this
Answer : timid


GENERAL > Common
4) I and my friend always go Dutch when we eat out
A) drive togetherB) pay for each other"s meal
C) go togetherD) divide the costs
View AnswerDiscuss on this
Answer : divide the costs


GENERAL > Common
5) He"s as daft as a brush. Don"t believe a word of what he says
A) unreliableB) a liar
C) really sillyD) very funny
View AnswerDiscuss on this
Answer : really silly


GENERAL > Common
6) I shall always remember my alma mater with gratitude
A) institution where I got educationB) teacher who inspired me
C) mother"s loving careD) kindergarten days
View AnswerDiscuss on this
Answer : institution where I got education


GENERAL > Common
7) A closefisted man does not know the significance of human life
A) a rich manB) a poor man
C) an ill-mannered manD) a miser
View AnswerDiscuss on this
Answer : a miser


GENERAL > Common
8) I hope you will back me at the meeting
A) Speak after I doB) Follow
C) CriticiseD) Support
View AnswerDiscuss on this
Answer : Support