SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_16_8_2015_Morning_QP_with_Answer_key
GENERAL > GENERAL
1) The metal ion present in vitamin B12 is
A) nickelB) cobalt
C) zincD) iron
View AnswerDiscuss on this
Answer : cobalt


GENERAL > GENERAL
2) The layer of atmosphere close to the earth"s surface is called:
A) ExosphereB) Ionosphere
C) StratosphereD) Troposphere
View AnswerDiscuss on this
Answer : Troposphere


GENERAL > GENERAL
3) Pulses are obtained from the family
A) FungiB) Liliaceae
C) CycadaceaeD) Leguminosae
View AnswerDiscuss on this
Answer : Leguminosae


GENERAL > GENERAL
4) If 3/4 of a number is 7 more than 1/6 of the number, then 5/3 of the number is
A) 12B) 15
C) 18D) 20
View AnswerDiscuss on this
Answer : 20


GENERAL > GENERAL
5) The least number which when divided by 6,9,12, 15,18 leaves the same remainder 2 in each case, is
A) 176B) 178
C) 180D) 182
View AnswerDiscuss on this
Answer : 182


GENERAL > GENERAL
6) 4 men and 6 women complete a work in 8 days, 2 men and 9 women also complete in 8 days. The number of days 18 women complete the work
A) 5 1/3 daysB) 5 2/3 days
C) 4 2/3 daysD) 4 1/3 days
View AnswerDiscuss on this
Answer : 5 1/3 days


GENERAL > GENERAL
7) A"s 2 days work is equal to B"s 3 days work. If A can complete the work in 8 days then to complete the work B will take
A) 14 daysB) 12 days
C) 15daysD) 16 days
View AnswerDiscuss on this
Answer : 12 days


GENERAL > GENERAL
8) If 4 men or 8 women can do a piece of work in 15 days, in how many days can 6 men and 12 women do the same piece of work
A) 45 daysB) 15 days
C) 30 daysD) 20 days
View AnswerDiscuss on this
Answer : 15 days


GENERAL > GENERAL
9) If the altitude of an equilateral triangleis 12?3 cm, then it's area would be
A) 72 cm2B) 14473 cm2
C) 36?3 cm2D) 12 cm2
View AnswerDiscuss on this
Answer : 14473 cm2


GENERAL > GENERAL
10) If the volume of a sphere is numerically equal to its surface area, then its diameter is
A) 2cmB) 3cm
C) 4cmD) 6cm
View AnswerDiscuss on this
Answer : 6cm