SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_16_8_2015_Morning_QP_with_Answer_key
GENERAL > GENERAL
1) Find the number that is common for all of the clues given below:
1) Virgo
2) Volleyball
3) A highest scoring shot of a particular sport
4) Extra sensory perceptions
A) 4B) 8
C) 2D) 6
View AnswerDiscuss on this
Answer : 6


GENERAL > GENERAL
2) From Ihe given alternative words, select the word which cannot be formed usi ng the letters of the given word.
"BOOK BINDING"
A) DIGGINGB) BONDINC
C) DININGD) DOING
View AnswerDiscuss on this
Answer : DIGGING


GENERAL > GENERAL
3) Which of the following jumbled word is not an animal ?
A) LATHPEENB) TICRECK
C) FEFEOCD) TAR
View AnswerDiscuss on this
Answer : FEFEOC


GENERAL > GENERAL
4) Name a single letter, which can be deleted from the body of the following words to form entirely new words
HOST POST COST LOST STOP
A) OB) S
C) TD) P
View AnswerDiscuss on this
Answer : S


GENERAL > GENERAL
5) In a certain coding system, APPLE stands for ETTPI. What is the code for "DELHI" ?
A) CQMNDB) CQPLM
C) ZAHDED) HIPLM
View AnswerDiscuss on this
Answer : HIPLM


GENERAL > GENERAL
6) If CUSTOM is written as UCTSMO then how PARENT be written in the same code ?
A) APERTNB) RAPTNE
C) TNERAPD) ERAPTN
View AnswerDiscuss on this
Answer : APERTN


GENERAL > GENERAL
7) In a certain code, FRACTION is written as FNAITCOR. How is QUANTITATIVE written in that code
A) QIATAETUTNVIB) QTEATUIAVITN
C) QTNAVIAITETUD) QEAITATITNVU
View AnswerDiscuss on this
Answer : QEAITATITNVU


GENERAL > GENERAL
8) If '+' means 'x','-' means'-','x' means'-' and'' means'+' then what will be the value of 1664-8x4 + 2
A) 18B) 12
C) 24D) 16
View AnswerDiscuss on this
Answer : 16


GENERAL > GENERAL
9) To identify the correct response from the given premises stated according to following symbols.
"A" stands for not less than (≮)
"B" stands for not equal to (≠)
"C stands for not greater than (≯) "D" stands for greater than (>)
"E" stands for less than (<) "F stands for equal to (=) Premises: 4YF3x and 3xF6Z
A) 4YB5ZB) 2YF3Z
C) 2YD3ZD) 2YE3Z
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2YF3Z


GENERAL > GENERAL
10) Ravi is walking in the East direction. After covering a distance of one-kilometer, he turns 45° left and then 90° right. In which direction is he now
A) NorthB) North West
C) North EastD) West
View AnswerDiscuss on this
Answer : North West