SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_16_8_2015_Morning_QP_with_Answer_key
GENERAL > GENERAL
1) find the odd word/letters/number
A) ERKUB) PERU
C) OKHAD) ANDI
View AnswerDiscuss on this
Answer : PERU


GENERAL > GENERAL
2) find the odd word/letters/number
A) EVB) BS
C) IZD) DX
View AnswerDiscuss on this
Answer : EV


GENERAL > GENERAL
3) Arrange the following words as per order in the dictionary:
(a) Hale
(b) Hake
(c) Halt
(d) Hamlet
(e) Ham
A) (b),(a),(c),(e),(d)B) (b), (c), (e), (d), (a)
C) (b),(a),(d),(c),(e)D) (a),(c),(e),(b),(d)
View AnswerDiscuss on this
Answer : (b),(a),(c),(e),(d)


GENERAL > GENERAL
4) If the words are organised in reverse order of what they appear in dictionary, which word will come in the third place?
A) OcculistB) Ordeum
C) OdiousD) Odium
View AnswerDiscuss on this
Answer : Odious


GENERAL > GENERAL
5) SH_ELAS_EELA_HEELASHEE_A
A) EHSLB) EEHS
C) HHSSD) ELHA
View AnswerDiscuss on this
Answer : EHSL


GENERAL > GENERAL
6) __aba__ba_ab
A) bbabaB) abbab
C) abbbbD) baabb
View AnswerDiscuss on this
Answer : abbab


GENERAL > GENERAL
7) 12_41_34123__234
A) 3212B) 2134
C) 3241D) 1432
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3241


GENERAL > GENERAL
8) Find the missing number
2,5,10,17,26,_?
A) 36B) 37
C) 47D) 49
View AnswerDiscuss on this
Answer : 36


GENERAL > GENERAL
9) Introducing a man, a woman said "His mother is the only daughter of my father". How is the man related to the women ?
A) FatherB) Son
C) UncleD) Brother
View AnswerDiscuss on this
Answer : Brother


GENERAL > GENERAL
10) If"air" is called "green", "green" is called "blue", "blue" is called "sky", "sky" is called "yellow", "yellow" is called "water" and "water" is called "pink" then what is the colour of clear sky
A) BlueB) Sky
C) YellowD) Water
View AnswerDiscuss on this
Answer : Sky