SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_16_8_2015_Evening_QP_Answer_key
GENERAL > GENERAL
1) Which one of the following is not a feature of Indifference curves ?
A) They are parallel to each otherB) They slope downwards to the right
C) They do not intersect each otherD) They arc concave to each other
View AnswerDiscuss on this
Answer : They arc concave to each other


GENERAL > GENERAL
2) The difference in the value of visible exports and visible imports is called
A) Balance of ItemsB) Balance of Trade
C) Balance of AccountD) Balance of Payments
View AnswerDiscuss on this
Answer : Balance of Trade


GENERAL > GENERAL
3) The purpose of choke in a fluorescent lamp is
A) to increase the current flowB) to decrease the voltage momentarily
C) to decrease the resistanceD) to decrease the current flow
View AnswerDiscuss on this
Answer : to decrease the current flow


GENERAL > GENERAL
4) Theauthor of the book "Zest for life" is
A) H.G.WallsB) Emile Zola
C) Hask TwainD) Virginia Wolf
View AnswerDiscuss on this
Answer : Emile Zola


GENERAL > GENERAL
5) Afla toxins are produced by
A) FungiB) Bacteria
C) VirusesD) Algae
View AnswerDiscuss on this
Answer : Fungi


GENERAL > GENERAL
6) The National Police Academy is located at
A) HyderabadB) Abu Road
C) DchradunD) Bangaluru
View AnswerDiscuss on this
Answer : Hyderabad


GENERAL > GENERAL
7) Rainbows are produted when sunlight
A) on rain drops hanging in the atmosphere is dispersed after suffering reflectionB) Incident on rain drops hanging in the atmosphere is dispersed after suffering refraction
C) Incident on rain drops hanging in the atmosphere is dispersed after suffering refraction and internal reflectionD) None of the above statements is correct
View AnswerDiscuss on this
Answer : Incident on rain drops hanging in the atmosphere is dispersed after suffering refraction and internal reflection


GENERAL > GENERAL
8) Addition of excessive amounts of heat in a lake is referred to as
A) Green House EffectB) Thermal pollution
C) Refrigeration effectD) Heat bloom
View AnswerDiscuss on this
Answer : Thermal pollution


GENERAL > GENERAL
9) When income increases, consumption also increases
A) in the same proportionB) in a lower proportion
C) in a higher proportionD) none of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : in a lower proportion


GENERAL > GENERAL
10) What according to communism is Ihe chief enemy of the society
A) ReligionB) Surplus value
C) Private propertyD) Capitalist class
View AnswerDiscuss on this
Answer : Capitalist class