SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_16_8_2015_Evening_QP_Answer_key
GENERAL > GENERAL
1) Select from the alternatives an appropriate term that is identical to the term ACEC
A) IJLMB) OQSU
C) GHJND) BDEF
View AnswerDiscuss on this
Answer : OQSU


GENERAL > GENERAL
2) arrange the following words as per order in the dictionary :
(1) Consume
(2) Consciousness
(3) Conscience
(4) Conservation
(5) Consequence
A) 3,5,2,4,1B) 3,1,2,5,4
C) 3,2,1,5,4D) 3,2,5,4,1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3,2,5,4,1


GENERAL > GENERAL
3) arrange the following words as per order in the dictionary :
(1) Convince
(2) Converge
(3) Convenience
(4) Convalesce
(5) Converse
A) 1,4,3,2,5B) 4,3,2,1,5
C) 4,2,5,3,1D) 4,3,2,5,1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 4,3,2,5,1


GENERAL > GENERAL
4) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it :
BR__NB_O_NB
A) OWOWB) RORO
C) WNWND) OVVRW
View AnswerDiscuss on this
Answer : OVVRW


GENERAL > GENERAL
5) FAK,IEM,LIO,_
A) OMQB) NOP
C) MNOD) OPQ
View AnswerDiscuss on this
Answer : OMQ


GENERAL > GENERAL
6) 3,5,35,10,12,35,_,_
A) 19,35B) 17,19
C) 19,24D) 22,35
View AnswerDiscuss on this
Answer : 17,19


GENERAL > GENERAL
7) 36,34,30,28, 24, _?
A) 22B) 23
C) 26D) 20
View AnswerDiscuss on this
Answer : 22


GENERAL > GENERAL
8) Six members of a family namely A, B, C, D, E, F are travelling together B is the son of C but C is not the mother of B. A and C are married couple E is the brother of C Dis the daughter of A. F is the brother of B. How many male members are there in the family?
A) 3B) 2
C) 1D) 4
View AnswerDiscuss on this
Answer : 4


GENERAL > GENERAL
9) There are deer and peacocks in a zoo. By counting heads they are 80. The number of their legs is 200. How many peacocks are there
A) 30B) 50
C) 60D) 20
View AnswerDiscuss on this
Answer : 60


GENERAL > GENERAL
10) Ann, Bill and Ken shared some stamps in the ratio 2:3:4. Afteragame, thcraliobecame5:2:2. If Ann won 21 stamps, how many did ken lose
A) 14B) 21
C) 28D) 7
View AnswerDiscuss on this
Answer : 14