SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_16_8_2015_Evening_QP_Answer_key
PUZZLES > General_PUZZLE
1) SUPERINTENDENT
select the words which cannot be formed using the letters of the given word
A) doctorB) NURSE
C) INTENSED) DENTIST
View AnswerDiscuss on this
Answer : doctor


PUZZLES > General_PUZZLE
2) DISTRIBUTION
select the words which cannot be formed using the letters of the given word
A) SITUATIONB) TUTION
C) TRUSTD) Disturb
View AnswerDiscuss on this
Answer : SITUATION


PUZZLES > General_PUZZLE
3) INCONVENIENCE
select the words which cannot be formed using the letters of the given word
A) CONVENEB) CONVINCE
C) CONSCIENCED) CONCEIVE
View AnswerDiscuss on this
Answer : CONSCIENCE


PUZZLES > General_PUZZLE
4) If '+' means '-', '-'means 'x','x' means '' and '' means '+' Which combination will give YOU the value of '0' in 42 * 4 * 12 * 20 * 9
A) - x +B) + - x
C) x - +D) + - x
View AnswerDiscuss on this
Answer : - x +


PUZZLES > General_PUZZLE
5) In a certain language FASHION is coded as FOIHSAN. How is PROBLEM coded in that code
A) PELBORMB) PRBOELM
C) RPBOELMD) ROBLEMP
View AnswerDiscuss on this
Answer : PELBORM


PUZZLES > WORD
6) If ROME is written as MORE then DARE is written as __
A) RADEB) RAED
C) RDEAD) RDAE
View AnswerDiscuss on this
Answer : RADE


PUZZLES > WORD
7) In a certain code 'GARNISH' is written as "RGATNHS". How will "GENIOUS" be written in that code
A) NGEOISUB) NEGIOUS
C) GENOISUD) ENGOIUS
View AnswerDiscuss on this
Answer : NGEOISU


PUZZLES > General_PUZZLE
8) After interchanging + and -, 8 and 7, which one of the following becomes correct
A) 8 x 2 + 7 - 6 = 9B) 7 x 8 + 6 - 9 = 25
C) 8 - 7 + 3 x 5 = 35D) 6 + 8 x 2 - 7 = 0
View AnswerDiscuss on this
Answer : 6 + 8 x 2 - 7 = 0


PUZZLES > General_PUZZLE
9) find the odd number/letters/number pair from the given alternatives1
A) Bristol B) Geneva
C) ZurichD) Berene
View AnswerDiscuss on this
Answer : Bristol


PUZZLES > General_PUZZLE
10) find the odd number/letters/number pair from the given alternatives2
A) LKMB) IHJ
C) STRD) ONP
View AnswerDiscuss on this
Answer : STR