RRB_exams > rrb_paramedical > rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
PUZZLES > WORD
1) If 'CHAIR' is coded as 'FKDLU', then 'RAID' is coded as
A) ULGDB) ULKG
C) ULDGD) UDLG
View AnswerDiscuss on this
Answer : UDLG


GEOGRAPY > EARTH
2) Where was the 2014 United Nations Climate Change Conference COP20 or CMP10, held
A) SantiagoB) Lima
C) Rio De JanieroD) Bogota
View AnswerDiscuss on this
Answer : Lima


MATHEMATICS > Average
3) The average monthly income of P and Q is RS 5050. The average monthely income of Q and R is RS 6250 and the average monthly income of P and R is RS 5200 The monthly income of P is
A) RS 3500B) RS 4000
C) RS 4050D) RS 5000
View AnswerDiscuss on this
Answer : RS 4000


PUZZLES > WORD
4) Choose the missing term of the series given from the alternatives : AD,EH,IL,_,QT
A) LMB) MN
C) MPD) OM
View AnswerDiscuss on this
Answer : MP


MATHEMATICS > Average
5) The diagonal of a rectangle is ?41 cm and its area is 20 sq.cm. The perimeter of the rectangle must be
A) 9 cmB) 18 cm
C) 20 cmD) 41 cm
View AnswerDiscuss on this
Answer : 18 cm


PUZZLES > General_PUZZLE
6) I travel in North direction and then turn left. After travelling for some time, I turn left again and then right. Then I turn left and left once again. What is the direction I am now facing
A) NorthB) South
C) EastD) West
View AnswerDiscuss on this
Answer : East


MATHEMATICS > AGE
7) The average age of a husband, wife and their child 3 years ago was 27 years and that of the wife and the child 5 years ago was 20 years. The present age of the husband is
A) 35 YearsB) 40 years
C) 50 yearsD) none of these
View AnswerDiscuss on this
Answer : 40 years


SPORTS > CRICKET
8) Which of the following Trophies is related to the game of football
A) Mumbai Gold CupB) Everest Cup
C) Merdeka CupD) V.C.C Cup
View AnswerDiscuss on this
Answer : Merdeka Cup


GEOGRAPY > OCEAN
9) Sundarban forest are coastal forest of
A) Ganges DeltaB) Gulf of Mannar
C) Cauvery DeltaD) Godavari Delta
View AnswerDiscuss on this
Answer : Ganges Delta


PUZZLES > NUMBER
10) Find the missing number : 4, 10, _, 82, 244, 730
A) 24B) 28
C) 77D) 218
View AnswerDiscuss on this
Answer : 28