RRB_exams > rrb_paramedical > rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
MATHEMATICS > Area
1) A man walked diagonally across a square plot. Approximately what was the percentage saved by not walking along te edges
A) 20B) 24
C) 30D) 33
View AnswerDiscuss on this
Answer : 30


PUZZLES > NUMBER
2) When comes next : 1, 5, 13, 25, 41, _ ?
A) 51B) 57
C) 64D) 61
View AnswerDiscuss on this
Answer : 61


MATHEMATICS > AGE
3) Te captain of a cricket team of 11 members is 26 years old and the wicket keeper is 3 years older. If the ages of these two are excluded, the average age of the remaining players is one year less than the average age of the whole team. What is the average age of the team
A) 23 yearsB) 24 years
C) 25 yearsD) none of these
View AnswerDiscuss on this
Answer : 23 years


SPORTS > CRICKET
4) Name the cricketer who succumbed to his injuries on the field and died in November, 2014
A) Merv HughesB) Phillip Hughes
C) Kim HughesD) None of these
View AnswerDiscuss on this
Answer : Phillip Hughes


MATHEMATICS > Profit_and_Loss
5) A, B, and C enter into a partnership in the ratio (7/2) (4/3) (6/5). After 4 months, A increases his share 50 PERC. If the total profit at the end of one year be RS 21,600 then B's sahre in the profit is
A) RS 2100B) RS 2400
C) RS 2600D) RS 4000
View AnswerDiscuss on this
Answer : RS 4000


ENGLISH > COMPREHENSION
6) 1. In a family of six persons P,Q,R,S,T and U there are three gents and three ladies
2. There are two married couples and two persons are unmarried
3. Each of them reads a different newspaper, viz, The Times of India, Indian Express, Hindustan Times, Business Herald, Navharat Times and The Tribune.
4. T, Who reads Indian Express, is the mother-in-law of P who is the wife of R.
5. S is the father of U and he does not read The Times of India or The Tribune.
6. Q reads Navbharat Times and she is the sister of U who reads Hindustan Times.
7. R does not read The Tribune.
Who among the following reads the Time of India
1) P2) R
3) S4) Data inadequate
View AnswerDiscuss on this
Answer : R


ENGLISH > COMPREHENSION
7) 1. In a family of six persons P,Q,R,S,T and U there are three gents and three ladies
2. There are two married couples and two persons are unmarried
3. Each of them reads a different newspaper, viz, The Times of India, Indian Express, Hindustan Times, Business Herald, Navharat Times and The Tribune.
4. T, Who reads Indian Express, is the mother-in-law of P who is the wife of R.
5. S is the father of U and he does not read The Times of India or The Tribune.
6. Q reads Navbharat Times and she is the sister of U who reads Hindustan Times.
7. R does not read The Tribune.
Which of the following is one of the married couples
1) QU2) TU
3) SQ4) ST
View AnswerDiscuss on this
Answer : ST


ENGLISH > COMPREHENSION
8) 1. In a family of six persons P,Q,R,S,T and U there are three gents and three ladies
2. There are two married couples and two persons are unmarried
3. Each of them reads a different newspaper, viz, The Times of India, Indian Express, Hindustan Times, Business Herald, Navharat Times and The Tribune.
4. T, Who reads Indian Express, is the mother-in-law of P who is the wife of R.
5. S is the father of U and he does not read The Times of India or The Tribune.
6. Q reads Navbharat Times and she is the sister of U who reads Hindustan Times.
7. R does not read The Tribune.
Which of the following newspapers is read by P
1) Bussiness Herald2) The Times of India
3) Navbharat Times4) none of these
View AnswerDiscuss on this
Answer : none of these


ENGLISH > COMPREHENSION
9) 1. In a family of six persons P,Q,R,S,T and U there are three gents and three ladies
2. There are two married couples and two persons are unmarried
3. Each of them reads a different newspaper, viz, The Times of India, Indian Express, Hindustan Times, Business Herald, Navharat Times and The Tribune.
4. T, Who reads Indian Express, is the mother-in-law of P who is the wife of R.
5. S is the father of U and he does not read The Times of India or The Tribune.
6. Q reads Navbharat Times and she is the sister of U who reads Hindustan Times.
7. R does not read The Tribune.
How is U related to T
1) Son2) Daughter
3) Brother4) Data inadequate
View AnswerDiscuss on this
Answer : Son


ENGLISH > COMPREHENSION
10) 1. In a family of six persons P,Q,R,S,T and U there are three gents and three ladies
2. There are two married couples and two persons are unmarried
3. Each of them reads a different newspaper, viz, The Times of India, Indian Express, Hindustan Times, Business Herald, Navharat Times and The Tribune.
4. T, Who reads Indian Express, is the mother-in-law of P who is the wife of R.
5. S is the father of U and he does not read The Times of India or The Tribune.
6. Q reads Navbharat Times and she is the sister of U who reads Hindustan Times.
7. R does not read The Tribune.
How many sons does T have
1) One2) Two
3) Three4) Four
View AnswerDiscuss on this
Answer : Two