RRB_exams > rrb_paramedical > rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
PUZZLES > NUMBER
1) What is the next term in the series : 2, 6, 14, 30, 62, _ ?
A) 120B) 124
C) 126D) 128
View AnswerDiscuss on this
Answer : 126


GEOGRAPY > RIVER
2) The longest dam in India is
A) Hirakud damB) Kosi Dam
C) Bhakar DamD) Nagarjuna Sagar Dam
View AnswerDiscuss on this
Answer : Hirakud dam


GEOGRAPY > LOCATION
3) Centeral Arid Zone Research Institute is located in
A) RajasthanB) Gujarat
C) Madhya PradeshD) Odisha
View AnswerDiscuss on this
Answer : Rajasthan


PUZZLES > NUMBER
4) Find the missing number : 3, 7, 15, _, 63 ,127
A) 30B) 31
C) 47D) 52
View AnswerDiscuss on this
Answer : 31


PUZZLES > NUMBER
5) What comes next : 4, 7, 12, 19, 28, _ ?
A) 30B) 36
C) 39D) 49
View AnswerDiscuss on this
Answer : 39


GEOGRAPY > NATIONAL_PARK
6) Mudumalai Scantuary is famous for
A) bisonsB) birds
C) ElephantsD) Tigers
View AnswerDiscuss on this
Answer : Tigers


Logical-Reasoning > Question-about-artificial-language
7) In the following letter series, some of the letters are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative : _tu_rt_s__usrtu
A) rtusruB) rsutrr
C) rsurtrD) rsurts
View AnswerDiscuss on this
Answer : rsurts


GEOGRAPY > LOCATION
8) Where is the headquarters of Geological Survey of India located
A) PatnaB) Dehradun
C) KolkataD) Agra
View AnswerDiscuss on this
Answer : Kolkata


MATHEMATICS > Area
9) What is the least number of square tiles required to pave the floor of a room 15 m 17 cm long and 9 m 2 cm broad
A) 814B) 820
C) 840D) 844
View AnswerDiscuss on this
Answer : 814


Logical-Reasoning > Question-about-artificial-language
10) In the following letter series, some of the letters are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative : _a_b_abaa_bab_abb
A) aaabbB) ababb
C) bababD) babba
View AnswerDiscuss on this
Answer : babba