RRB_exams > rrb_paramedical > rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
MATHEMATICS > AGE
1) A is two years older than B who is twice as old as C. If the total of the ages of A,B and C be 27, then how old is B
A) 7 yearsB) 8 years
C) 9 yearsD) 10 years
View AnswerDiscuss on this
Answer : 10 years


PUZZLES > General_PUZZLE
2) Uma ranked 8th from the top and 37th from the bottom. How many students are there in the calss
A) 43B) 44
C) 45D) 46
View AnswerDiscuss on this
Answer : 44


GENERAL > GENERAL
3) What is meant by the term "midnight sun"
A) Rising sunB) Twilight
C) Very bright moonD) Sun shining in the polar circle for long time
View AnswerDiscuss on this
Answer : Sun shining in the polar circle for long time


GEOGRAPY > LOCATION
4) Where is the wanderers Test Cricket ground located
A) ColomboB) Melbourne
C) AucklandD) Johannesburg
View AnswerDiscuss on this
Answer : Johannesburg


GEOGRAPY > LOCATION
5) National Cadet Crops is an organization for
A) Workers in FactoriesB) Students in schools and collages
C) Farmers engaged in agricultureD) Teachers in Universities
View AnswerDiscuss on this
Answer : Students in schools and collages


MATHEMATICS > Simple_Interest
6) There is 60 PERC increase in an amount in 6 years at simple intrest. What will be the compound intrest on RS 12,000 after 3 years at the same rate
A) RS 2160B) RS 3120
C) RS 3972D) RS 6240
View AnswerDiscuss on this
Answer : RS 3972


GENERAL > GENERAL
7) In acronym SAARC, "C" stands for
A) ConferenceB) Commonwealth
C) CooperationD) Committee
View AnswerDiscuss on this
Answer : Cooperation


MATHEMATICS > Compound_Interest
8) What is the difference between the compound interests on RS 5000 for 1 1/2 years at 4 PERC annum compounded yearly and half-yearly
A) RS 2.04B) RS 3.06
C) RS 4.08D) RS 8.30
View AnswerDiscuss on this
Answer : RS 2.04


HISTORY > CULTURE
9) In which of the following festivals boat are a special feature
A) OnamB) Pongal
C) Ranali BihuD) Navratri
View AnswerDiscuss on this
Answer : Onam


MATHEMATICS > GENERAL
10) A student multiplied a number by 3/5 instead of 5/3. What is the percentage error in the calculation
A) 34 PERCB) 44 PERC
C) 54 PERCD) 64 PERC
View AnswerDiscuss on this
Answer : 64 PERC