RRB_exams > RRB_stenographer_typist > RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
MATHEMATICS > GENERAL
1) On Children's day, sweets were to be equally distributed among 175 children in a school. Actually on the children's day, 35 children were absent and therefore each child got four sweets extra. How many sweets were available in all for distribution
A) 2480B) 2680
C) 2750D) 2800
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2800


MATHEMATICS > GENERAL
2) A person is to go up a tree 60 feet high. In every second, he climbs 5 feet but slips down four feet. After how many seconds, will he be able to reach the top of the tree
A) 60 secondsB) 59 seconds
C) 56 secondsD) 58 seconds
View AnswerDiscuss on this
Answer : 56 seconds


SPORTS > COMMONWEALTH
3) Name the Indian men's hockey team main coach who resigned from his post because of a pay dispute with the Sports Authority of India (SAI)
A) Peter FernandesB) Terry Walsh
C) Richard AllenD) Michael Nobbs
View AnswerDiscuss on this
Answer : Terry Walsh


CIVICS > PARLIAMENT
4) A national emergency remains in operation, with the approval of the Parliament, for :
A) maximum period of three yearsB) maximum period of one year
C) maximum period of six monthsD) Indefinite period
View AnswerDiscuss on this
Answer : Indefinite period


HISTORY > MEDIEVAL
5) Which monument at Delhi is considered as precursor of the Taj Mahal
A) The Safdarjung tombB) The Moti Masjid
C) The Humayun's tombD) None of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : The Humayun's tomb


MATHEMATICS > GENERAL
6) A person starts from a point A and travels 3 km eastwards to B; then turns left and travels thrice that distance to reach C. He again turns left and travels five times the distance he covered between A & B and reaches his destination D. The shortest distance between the starting point and the destination is :
A) 12 kmB) 15 km
C) 16 kmD) 18 km
View AnswerDiscuss on this
Answer : 15 km


HISTORY > MEDIEVAL
7) The remains of Vijayanagar kingdom can be found in :
A) BijapurB) Golkunda
C) HampiD) Bidar
View AnswerDiscuss on this
Answer : Hampi


MATHEMATICS > Time_and_Distance
8) A train, when it moves at an average speed of 40 kmph, reaches its destination on time, When its average speed becomes 35 kmph, it reaches its destination 15 minutes late. Find the length of the journey
A) 70 kmB) 60 km
C) 80 kmD) None of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : 70 km

\begin{aligned} \text{Timing differences is = 15 min}\\ = \frac{1}{4} hr\\ \text{Length of journey bex km}\\ \text{Therfore,}\frac{x}{35} -\frac{x}{40} = \frac{1}{4}\\ \text{8x- 7x= 70}\\ x = 70 km\\ \end{aligned}

MATHEMATICS > GENERAL
9) A shopkeeper sold a TV set for RS 17940 at a discount of 8 PERC and gained 19.6 PERC. If no discount is allowed, what will be his gain percent
A) 25 PERCB) 36.4 PERC
C) 30 PERCD) None of these
View AnswerDiscuss on this
Answer : 30 PERC


PUZZLES > WORD
10) Find the next term in the series A, D, G, J, ?
A) KB) l
C) MD) N
View AnswerDiscuss on this
Answer : M