RRB_exams > RRB_Junior_Engineer > RRB_JE_2014_Answer-key
ENGINEERING > ELECTRICAL
1) If a trolley starts from rest with an acceleration of 2 m/s2, what would its velocity be after 4 seconds
A) 8 m/sB) 2 m/s
C) 8 m/s2D) 2 m/s2
View AnswerDiscuss on this
Answer : 8 m/s


PHYSICAL_SCIENCE > CHEMISTRY
2) What is Dry Ice
A) Solid carbon dioxideB) NaCl Crystal
C) Ice at minus 50 degrees CD) Solid H2O
View AnswerDiscuss on this
Answer : Solid carbon dioxide


ENGINEERING > ELECTRICAL
3) In a centrifugal casting method :
A) Core is made of sandB) Core is made of ferrous metal
C) Core is made of nonferrous metalD) no core is used
View AnswerDiscuss on this
Answer : Core is made of ferrous metal


ENGINEERING > ELECTRICAL
4) Measurments from the scale to the drawing are transferred with the aid of a
A) ScaleB) Compass
C) DividerD) Bow compass
View AnswerDiscuss on this
Answer : Divider


MATHEMATICS > GENERAL
5) If (a/b)(x-1) = (b/a)(x-3), then the value of 'x' is :
A) 1/2B) 1
C) 2D) 7/2
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2


ENGINEERING > ELECTRICAL
6) The electron beam welding can be carried out in
A) open airB) a shielded gas environment
C) vacuumD) none of these
View AnswerDiscuss on this
Answer : vacuum


MATHEMATICS > GENERAL
7) If 20.4 X a = 12.24, then a =
A) 0.6B) 0.06
C) 6.60D) 0.66
View AnswerDiscuss on this
Answer : 0.6


PHYSICAL_SCIENCE > CHEMISTRY
8) Alcohol contains :
A) nitrogen, hydrogen, oxygenB) carbon, hydrogen, oxygen
C) oxygen, carbon, nitrogenD) hydrogen, chlorine, oxygen
View AnswerDiscuss on this
Answer : carbon, hydrogen, oxygen


ENGINEERING > ELECTRICAL
9) For a silicon diode, the value of the forward bias voltage typically
A) must be greater than 0.3 VB) must be greater than 0.7 V
C) depends on the width of the depletion regionD) depends on the concentration of the majority earners
View AnswerDiscuss on this
Answer : must be greater than 0.7 V


ENGINEERING > ELECTRICAL
10) Which of the following is not a basic element of a transformer
A) coreB) primary winding
C) secondary windingD) mutual flux
View AnswerDiscuss on this
Answer : mutual flux