RRB_exams > RRB_Junior_Engineer > RRB_JE_2014_Answer-key
PHYSICAL_SCIENCE > CHEMISTRY
1) Dead organs are generally stored in formalin. Formalin is
A) aqueous formaldehydeB) aqueous ferrous sulphate
C) aqueous formic acidD) aqueous ferric alum
View AnswerDiscuss on this
Answer : aqueous formaldehyde


MATHEMATICS > GENERAL
2) A man rows to a place 48 km distant and comes back in 14 hours. He find that he can row 4 km with the stream in the same time as 3 km against the stream. The rate of the stream is :
A) 1 kmphB) 1.5 kmph
C) 2 kmphD) 2.5 kmph
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1 kmph


COMPUTER_SCIENCE > GENERAL
3) What are .bas, .doc, and .html examples of ?
A) ExtensionsB) Domains
C) DatabaseD) Protocols
View AnswerDiscuss on this
Answer : Extensions


PUZZLES > NUMBER
4) Find the missing number in the blank in the series : 1,4,9,16,25,_,49,64
A) 21B) 31
C) 26D) 36
View AnswerDiscuss on this
Answer : 36


GENERAL > GENERAL
5) The Representative Fraction used in the case of drawings of buildings is always
A) equal to 1B) less than 1
C) greater than 1D) none of these
View AnswerDiscuss on this
Answer : equal to 1


MATHEMATICS > GENERAL
6) A man takes twice as long to row a distance against the stream as to row the same distance in favour of the stream. The ratio of the speed of the boat (in still water) and the stream is
A) 2:1B) 3:1
C) 3:2D) 4:3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3:1


GENERAL > GENERAL
7) The only drawback of using negative feedback in amplifiers is that it involves
A) gain sacrificeB) gain stability
C) temperature sensitivityD) frequency dependence
View AnswerDiscuss on this
Answer : gain sacrifice


PHYSICAL_SCIENCE > PHYSICAL_SCIENCE
8) A bullet of mass A and velocity B is fired into a block of wood of mass C. It loss of any mas and friction be neglected, what is the end velocity of the system
A) (AB)/(A+C)B) (AC)/(B+C)
C) (A+C)/(BC)D) (A+B)/AC
View AnswerDiscuss on this
Answer : (AB)/(A+C)


NATURAL_SCIENCE > VITAMIN
9) The banana is the good source of which vitamin
A) AB) C
C) DD) B
View AnswerDiscuss on this
Answer : C


ENGINEERING > ELECTRICAL
10) Which of the following meters/instruments is suitable for measuring only direct current
A) moving-iron typeB) permanent-magnet type
C) electrodynamic typeD) hot-wire type
View AnswerDiscuss on this
Answer : moving-iron type