RRB_exams > RRB > rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
NATURAL_SCIENCE > ZOOLOGY
1) Blood Bank of the body is
A) LiverB) Heart
C) spleenD) Kidney
View AnswerDiscuss on this
Answer : spleen


ENGINEERING > ELECTRICAL
2) Tne output of a diesel engine can be increased without increasing the engine revolution or size in following way
A) feeding more fuelB) increasing flywheel size
C) heating incoming airD) supercharging
View AnswerDiscuss on this
Answer : supercharging


PHYSICAL_SCIENCE > CHEMISTRY
3) Taj Mahal is threatened due to the effect of
A) ChlorineB) sulphur dioxide
C) OxygenD) Hydrogen
View AnswerDiscuss on this
Answer : sulphur dioxide


GEOGRAPY > LOCATION
4) Which of the following countries doesn't have common border with India
A) ChinaB) Bhutan
C) RussiaD) Burma (Myanmar)
View AnswerDiscuss on this
Answer : Russia


MATHEMATICS > Profit_and_Loss
5) 'A' sold a motor cycle to 'B' at a gain of 15 PERC, 'B' sold it to 'C at a gain of 20 PERC. If 'C paid RS 897, then'A' would have paid
A) RS 350B) RS 1,210
C) RS 750D) RS 650
View AnswerDiscuss on this
Answer : RS 650


PHYSICAL_SCIENCE > CHEMISTRY
6) Neutrons are present in all atoms except
A) HeliumB) Carbon
C) NitrogenD) Hydrogen
View AnswerDiscuss on this
Answer : Hydrogen


GENERAL > GENERAL
7) Who won the Gyanpeeth Award for 2013
A) Kedarnath SinghB) Pratibha Ray
C) Shrilai ShuklaD) Chandrshekhara Kambara
View AnswerDiscuss on this
Answer : Kedarnath Singh


PHYSICAL_SCIENCE > CHEMISTRY
8) Which of the following liquids has maximum density
A) WaterB) Mercury
C) AlcoholD) Ether
View AnswerDiscuss on this
Answer : Mercury


ENGINEERING > ELECTRICAL
9) In optical fibres, the propagation of light is due to
A) ReflectionB) Refraction
C) DiffractionD) Total Internal Reflection
View AnswerDiscuss on this
Answer : Reflection


CIVICS > PARLIAMENT
10) A National Emergency under Article 352 remains in operation, with the approval of the parliament, for
A) A maximum period of three yearsB) A maximum period of one year
C) A maximum period of six monthsD) Indefinite period
View AnswerDiscuss on this
Answer : A maximum period of six months