RRB_exams > RRB > rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
CIVICS > PARLIAMENT
1) In the event of the resignation of death of the Prime Minister
A) The Council of Ministers stands automatically dissolvedB) The senior most member of the Council of Ministers automatically becomes the Prime Minister
C) The LokSabha stands automatically dissolved and fresh elections must be held within six monthsD) The President can take any one of the action listed above
View AnswerDiscuss on this
Answer : The Council of Ministers stands automatically dissolved


MATHEMATICS > GENERAL
2) The largest number which divides 62,132 and 237 to leave the same remainder in each case
A) 28B) 42
C) 35D) 32
View AnswerDiscuss on this
Answer : 35


GEOGRAPY > SOIL
3) Black cotton soil is unsuitable for conventional foundation because its
A) bearing capacity is lowB) permeability is uncertain
C) particles are cohesiveD) property to undergo a volumetric change due to variation of moisture content
View AnswerDiscuss on this
Answer : property to undergo a volumetric change due to variation of moisture content


PHYSICAL_SCIENCE > PHYSICAL_SCIENCE
4) The property of the liquid surface film to exert a tension so that even small loads can be supported over it is known as
A) viscosityB) adhesion
C) surface tensionD) capillary
View AnswerDiscuss on this
Answer : surface tension


CIVICS > GENERAL
5) Which one of the following taxes is not shared by the central government with the states
A) Union Excise DutyB) Customs duty
C) Income TaxD) Estate Duty
View AnswerDiscuss on this
Answer : Estate Duty


PHYSICAL_SCIENCE > CHEMISTRY
6) If a certain amount of dry ice is mixed with same amount of water at 80C, the final temperature of mixture will be
A) 80CB) 0C
C) 40CD) 20C
View AnswerDiscuss on this
Answer : 40C


GEOGRAPY > LOCATION
7) Which of the following places does not have a Railway Locomotive Factory
A) PatialaB) Bilaspur
C) ChittaranjanD) Jhansi
View AnswerDiscuss on this
Answer : Bilaspur


ENGINEERING > ELECTRICAL
8) The welding zone in TIG arc welding is shielded by an atmosphere of
A) oxygen gasB) Carbon dioxide
C) HydrogenD) helium or argon
View AnswerDiscuss on this
Answer : Carbon dioxide


GEOGRAPY > LOCATION
9) The Eastern Dedicated freight corridor being built by indian railways will connect
A) Panipat and AllahabadB) Chandigarh and Bhubaneshwar
C) Jawahar Lal Nehru Port to TughlakabadD) Ludhiana and Dankuni
View AnswerDiscuss on this
Answer : Ludhiana and Dankuni


PUZZLES > WORD
10) Find the missing letters ABZ, BCY, CDX, DEW,___
A) EFVB) FEY
C) DEFD) DEV
View AnswerDiscuss on this
Answer : EFV