RRB_exams > RRB > rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
ENGINEERING > ELECTRICAL
1) Emission of light in an LED results due to
A) Emission of electronsB) Photovoltaic Effect
C) Generation of Electromagnetic RadiationD) Conversion of Heat to Electrical Energy
View AnswerDiscuss on this
Answer : Emission of electrons


GENERAL > GENERAL
2) Critical path in CPM lies along the activities having total float
A) PositiveB) Negative
C) zeroD) same
View AnswerDiscuss on this
Answer : zero


NATURAL_SCIENCE > ZOOLOGY
3) The largest gland in the human body is
A) Gall BladderB) Liver
C) spleenD) Pancreas
View AnswerDiscuss on this
Answer : Liver


ENGINEERING > ELECTRICAL
4) The deterioration of the properties of a material when subjected to repeatedly applied stresses is termed as
A) creepB) fatigue
C) isotropicD) elasticity
View AnswerDiscuss on this
Answer : elasticity


GENERAL > GENERAL
5) Who is the present Chief Minister of Bihar
A) Nitish KumarB) Jeetan Ram Manjhi
C) Lalu Prasad YadavD) None of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : Nitish Kumar


PHYSICAL_SCIENCE > PHYSICAL_SCIENCE
6) A transformer does not change the following
A) frequencyB) voltage
C) waveformD) both frequency and waveform
View AnswerDiscuss on this
Answer : frequency


GENERAL > GENERAL
7) The collapsible toothpaste tubes are produced by
A) cold rollingB) cupping
C) extrusionD) deep drawing
View AnswerDiscuss on this
Answer : extrusion


HISTORY > INDIAN_NATIONAL_MOVEMENT
8) The first Satyagraha campaign of Mahatma Gandhi was started at
A) ChamparanB) Bardoli
C) DandiD) Kolkata
View AnswerDiscuss on this
Answer : Champaran

PlaceName of SatyagrahaYear
KolkataNo SatyagrahaNo
BardoliBardoli Satyagraha1928
DandiSalt Satyagraha1930
Champaran district of BiharChamparan Satyagraha(first Satyagraha of gandhi)1916

GENERAL > GENERAL
9) A perfect black body is one which
A) is black in colourB) reflects all heat
C) transmits all heat radiationsD) absorbs heat radiation, of all wavelength falling on it
View AnswerDiscuss on this
Answer : absorbs heat radiation, of all wavelength falling on it


MATHEMATICS > GENERAL
10) A wooden cube whose edges are 4 inches is painted red. The cube is then cut into 64 cubes whose edges are 1 inch. Total surface area of all the unpainted faces is
A) 242 sq.inchB) 288 sq.inch
C) 292 sq.inchD) The relationship cannot be determined from the given information
View AnswerDiscuss on this
Answer : 288 sq.inch